Von Hertzenit muistelevat: Veljespila johti sairaalareissuun

Uuden levyn julkaiseva yhtye kuvailee jäseniään vakavamielisiksi hahmoiksi.

Von Hertzen Brothers lähtee uuden Nine Lives -levynsä myötä keikkailemaan ulkomaille. Esiintymisiä on tiedossa esimerkiksi Iso-Britanniassa.

– Aina pitää voittaa yleisö puolelleen, mutta kyllä ulkomailla keikkaillessa on sellainen extrajännitys, joka purkautuu usein pienenä näyttämisen tarpeena ja positiivisena läsnäolona, Mikko von Hertzen sanoo MTV3.fin haastattelussa.

Suomessa tunnettu yhtye on omasta mielestään hyvässä tilanteessa ulkomaita ajatellen. Uusia keikkapaikkoja on mukava kiertää, koska yleisöllä ei ole juuri ennakkokäsityksiä bändistä. Erityisesti lämppärikeikat ovat Jonne von Hertzenin mielestä hienoja, koska yleisön reagointi musiikkiin tulee aina yllätyksenä.

– Ihmisillä on ennakkokäsityksensä, että ketä ja mitä me olemme. Kun edessä on tabula rasoja, on kiva nähdä reaktiot: tykätäänkö musiikista, digataanko meistä ihmisinä, vai vihataanko meitä, Mikko pohtii.

Samassa bändissä soittavat veljekset kuvailevat olevansa hieman vakavamielisiä persoonia. Kepposia ja jekkuja ei Von Hertzenin perheessä ole juurikaan nähty, mitä nyt Kie yllätti Mikon kerran vessareissulla.

– Pienenä olimme lähdössä synttärijuhliin. Mikko oli pissalla vessassa, niin minä menin ja vedin maton sen jalkojen alta, että leuka osui vessanpöntön reunaan. Että sellaisia piloja olen harrastanut, Kie von Hertzen naurahtaa

– Tikkien jäljet näkyvät vieläkin, Mikko sanoo leukaansa esitellen.

Kien mukaan von Hertzenin perheessä ei ole koomikkopotentiaalia.

– Pellejä emme ole. Eikä sellaisia Lorenz Backman -tyyppisiä, että heti pitää laittaa show pystyyn, kun saapuu paikalle. Lore on meidän kaveri, niin voidaan sanoa näin, Mikko nauraa.

Perjantaina julkaistavaa Nine Lives -levyään juhlistava Von Hertzen Brothers streamaa torstai-illan keikkansa suorana Youtubeen. Kyseessä on pohjoismaiden ensimmäinen livenä Youtubessa lähetetty keikka. Yhtye esiintyy tänään Tavastian Semifinal-klubilla Helsingissä. Lähestys alkaa haastatteluilla kello 20.

(MTV3 - SARIANNE TÄHTIVAARA)

Lue myös:

    Uusimmat