Volvo saa sähkörekkansa markkinoille ennen Teslaa – tulossa jo ensi vuonna

Vaikka Volvo esitteleekin ensimmäisen sähkörekkansa reilusti Teslan jälkeen, saa se tuotteen markkinoille huomattavasti nopeammin.

Volvo ryhtyy myymään sähköisiä rekkoja Euroopassa jo vuonna 2019. Ensimmäisiä yksilöitä voi bongata teiden päältä jo tänä vuonna, sillä ruotsalaisvalmistajan valitut yhteistyökumppanit pääsevät testaamaan niitä ennen muita.

Volvo Trucksin pääjohtaja Claes Nilsson kertoo, että sähkörekat auttavat ratkaisemaan useita ongelmia samalla kertaa.

– Ilman häiritsevää ääntä ja päästöjä niillä on mahdollista operoida kaupunkien keskustoissa. Kuljetuksia voi näin ollen ajoittaa vähemmän ruuhkaisiin ajankohtiin, kuten myöhäisiin iltoihin ja öihin. Tämä tulee samalla vähentämään tavaraliikennettä pahimpina ruuhka-aikoina, Nilsson kertoo yhtiön tiedotteessa.

Volvon mukaan elämänlaatua kaupunkialueilla voidaan parantaa kestävämmillä kuljetusratkaisuilla. Kun logistiikkaa kehitetään ja ryhdytään painottamaan iltoihin ja öihin, on monia pieniä ajoneuvoja mahdollista korvata muutamalla suuremmalla. Tämä tarkoittaa vähemmän liikennettä, vähemmän päästöjä ja vähemmän onnettomuuksia.

Vaikka sillä ei sähkörekkaa vielä olekaan tarjolla, on ruotsalaisvalmistajalla runsaasti kokemusta raskaiden sähköajoneuvojen valmistamisesta – teknologiaa on ollut käytössä jo pitkään sen linja-autoissa. Ensimmäiset hybridikuorma-autot se puolestaan esitteli jo vuonna 2010.

Maailman terveysjärjestö WHO:n sekä YK:n arvioiden mukaan planeettamme väestöstä jopa 60 prosenttia, noin viisi miljardia ihmistä, asuu kaupungeissa vuonna 2030. Se on yli miljardi ihmistä enemmän kuin tällä hetkellä, mikä tarkoittaa, että jo nyt monin paikoin riittämättömät liikennejärjestelmät tulevat rasittumaan entistä enemmän.

Lähde: Volvo Trucks

***

2:23

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja