Volkswagenin uusi suosikkimaasturi näki päivänvalon

Ensimmäisen sukupolven Volkswagen Tiguan esiteltiin vuonna 2007 ja se koki uudistuksen vuonna 2011. Nyt päivänvalon näki toinen sukupolvi, joka tulee Suomeen ensi kesänä.

Toisen sukupolven Tiguan perustuu monessa Volkswagen-konsernin tuotteessa nähtyyn ja koettuun MQB-rakenteeseen. Auto on hieman edeltäjäänsä pidempi, mutta samalla matalampi. Tavaratila ja sisätilat ovat kasvaneet.

Varustelu edustaa viimeisimpiä linjoja, eli tarjolla on useita kuljettajaa avustavia järjestelmiä kuten kaistallapitoavustin, kuolleenkulman varoitin sekä hätäjarrutustoiminto jalankulkijatunnistuksella. Varustetasosta riippuen uuteen Tiguaniin saa myös LED-ajovalot.

Moottoriversioista huipulle asettuu Passatista tuttu 176 kW (240 hv) tarjoava TDI Biturbo. Tämä malli on luonnollisesti nelivetoinen. 4MOTION-nelivetomallien yhteydessä ajoprofiilin valinta on aina vakiona. Monille nelivetoautoja käyttäville tärkeänä ominaisuutena Tiguanin vetomassat ovat luokkansa kärkeä ja parhaimmillaan tässä tapauksessa 2 500 kiloa.

Uudesta Tiguanista oli myös yllättäen näytillä GTE-pistokehybridiversio.

Lue myös:

    Uusimmat