Volkswagenin tulevalla sähköautolla ja Bugatti Veyronilla on yksi asia yhteistä – eikä se ole Volkkarin kannalta imartelevaa

6:15
Volkswagenin ID-perheeseen tulee myös pikkubussi.

Ensimmäinen Volkswagenin ID-perheen sähköauto esitellään syyskuussa.

Volkswagenin ensimmäinen uuden aikakauden sähköautoperhe kantaa nimeä ID. Hatchback-version, virallisesti ID.3:n, ennakkotilaukset käynnistyvät Euroopassa jo ensi viikon keskiviikkona 8. toukokuuta, vaikka auto esitellään vasta syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä.

ID.3 tulee tarjolle kolmella eri akkuvaihtoehdolla, mikä luonnollisesti vaikuttaa auton toimintamatkaan. Karvalakkimallin 48 kWh:n akusto antaa noin 320 kilometrin rangen, kun taas keskimmäisen mallin 62 kWh:n akulla päästään jo 450 kilometriä.

Myöhemmin tarjolle tulevaan lippulaivamalliin uskotaan istutettavan 80 kWh:n akkupaketti, jonka turvin autolla pääsisi lähes 600 kilometriä.

Saksalaisen Auto motor und sport -lehden tietojen mukaan hinnat alkaen -mallista joutuisi pulittamaan noin 30 000 euroa, kun taas keskimmäinen versio olisi viitisen tonnia kalliimpi.

Saksalaislehti nostaa esille myös yhden asian, joka Volkswagen ID:llä on yhteistä saman konsernin Bugatti Veyron -hyperauton kanssa; sitä tullaan myymään tappiolla.

Volkswagenin arvioidaan tekevän tappiota noin 3 000 euroa per myyty ID. Se on varsin paljon rahaa, kun otetaan huomioon, että toisin kuin Veyron, on ID suunnattu massamarkkinoille.

3 000 euroa on kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin se 8 000 euroa, minkä kerrotaan olleen General Motorsin tekemä tappio jokaista Chevrolet Boltia kohden. Sekin tosin kalpenee Fiatin 500e-pikkuautolle, joka tuotti edesmenneen toimitusjohtajan Sergio Marchionnen mukaan lähes 18 000 euroa tappiota per auto.

Lähde: Auto motor und sport, CarBuzz

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.