Mainos

Volkswagenin sähköinen hippibussi saapuu markkinoille vuonna 2022 – tältä se näyttää luonnossa

Viime vuonna esitellystä I.D. Buzz -konseptista on tulossa todellisuutta. Volkswagen on vahvistanut, tällä kertaa virallisesti, että Kleinbusin henkinen perillinen saapuu markkinoille vuonna 2022.

Volkswagen I.D. Buzz on sekä kuluttajille että kaupalliseen käyttöön suunnattu täyssähköinen minibussi. Sen ulkonäkö on vahva viittaus legendaariseen Kleinbusiin, jonka valmistus aloitettiin lähes 70 vuotta sitten. Volkswagen esitteli sen ensi kertaa viime tammikuussa, mutta silloin ei vielä ollut sataprosenttista varmuutta, tuleeko auto koskaan tuotantoon.

Saksalaisvalmistaja kertoi päätöksestään viikonloppuna Kaliforniassa. Sen mukaan auto nähdään Euroopan, Yhdysvaltain ja Kiinan markkinoilla vuonna 2022.

– Esiteltyämme autoa Detroitin ja Geneven kansainvälisissä näyttelyissä, saimme valtavasti kirjeitä ja sähköposteja asiakkailta, jotka toivoivat auton valmistamista, Volkswagenin toimitusjohtaja Herbert Diess kertoi.

Autojulkaisu Roadshow pääsi tutustumaan autoon varsin läheisesti. Katso video alta.

Buzz tullaan valmistamaan Saksan Hannoverissa, jonka tuotantolinjalta rullasi ulos myös alkuperäiset pikkubussit. Auto saapuu markkinoille osittain autonomisena, mutta Volkswagenin mukaan auto on täysin itsestäänajava vuonna 2025.

– Tämä ajoneuvo on täydellinen yhdistelmä tunnetta, käytettävyyttä ja kestävyyttä – esitellen samalla teknologista edelläkävijyyttämme, hehkutti Pohjois-Amerikan Volkswagenin johtaja Hinrich J. Woebcken.

Buzzille lupaillaan 480 kilometrin toimintamatkaa yhdellä latauksella. Akku latautuisi 80 prosenttiin puolessa tunnissa.

Ennen Buzzia markkinoille saadaan samaan I.D.-sähköautoperheeseen kuuluva hatchback. Myöhemmin luvassa on myös I.D. Crozz -katumaasturi.

***

6:15

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.