Volkswagenilta yllätysilmoitus: Bensa- ja dieselautojen myynti Norjassa päättyy jo ensi vuoden lopussa

Kleinbusin henkinen perillinen on esitelty – tässä ovat VW ID. Buzz ja ID. Buzz Cargo 1:52
Tältä näyttävät Kleinbusin sähköiset perilliset Volkswagen ID. Buzz ja ID. Buzz Cargo.

Kaikista tänä vuonna Norjassa myydyistä Volkkareista yli 80 prosenttia on ollut täyssähköisiä. Saksalaisjätti myy viimeiset polttomoottoriautonsa maassa ensi vuonna, ja vuodesta 2024 alkaen tarjolla on vain sähköautoja.

Volkswagen lopettaa uusien bensa- ja dieselautojen myynnin Norjassa ensi vuoden lopussa. Tämän jälkeen maahan tuodaan ainoastaan täyssähköisiä VW-merkin henkilöautoja, kertoo Volkswagenin paikallinen maahantuoja Tek.no-sivuston mukaan.

Volkswagen loikkaa Norjassa täyssähkömerkiksi kaksi vuotta ennen maan viranomaisten asettamaa tavoitetta. Sen mukaan Norjassa myytäisiin vuoden 2025 loppuun mennessä ainoastaan paikallispäästöttömiä autoja, mikä tarkoittaa käytännössä täyssähköisiä malleja.

Norjassa on tänä vuonna rekisteröity 8 500 Volkswagenia. Niistä yli 80 prosenttia eli hieman yli 6 900 kappaletta on täyssähköautoja. Suosituin malli on ID.4 yli 5 400 autolla.

Vielä ei ole tietoa, seuraavatko muut Volkswagen-konsernin merkit emobrändin päätöstä. VW:n muita merkkejä ovat esimerkiksi Audi, Škoda ja Seat.

Lue myös:

    Uusimmat