Volkswagen: Päästömanipulointi koskee Suomessa yli 47 000 autoa

Suomessa päästöarvoja muuntelevia laitteita on Volkswagenin mukaan 47 124 henkilöautossa, jotka ovat Volkswagenin hyöty- ja henkilöautoja sekä Audeja Seateja.

Volkswagen AG:n sisäisessä tarkastelussa on selvinnyt, että Suomessa tapaus koskee 47 124 jo liikenteessä olevaa Volkswagen-henkilöautoa, Audia, Seatia ja Volkswagen-hyötyautoa. Lukuun sisältyy kaikkien näiden merkkien autot, jotka on varustettu tyypin EA 189 -dieselmoottorilla.

Jakautuminen eri merkkien kesken on seuraava: Volkswagenin henkilöautoja on 26 215, Volkswagen-hyötyautoja 4 612, Audeja 13 896 ja Seateja 2 401.

Autot ovat Volkswagenin mukaan teknisesti turvallisia, ja niillä voi ajaa normaalisti. Volkswagen AG on jo aikaisemmin kertonut, ettei tapaus koske uusia autoja, jotka on varustettu Euroopan laajuisesti voimassa olevan EU6-normin mukaisella dieselmoottorilla. Tapaus ei koske myöskään niitä dieselmoottoreita, jotka eivät ole tyyppiä EA 189.

Tällä hetkellä tapaus ei aiheuta asiakkaalle toimenpiteitä. Asiakkaille, joita tapaus koskee, ilmoitetaan ensi vaiheessa henkilökohtaisesti, että heidän autonsa voidaan korjata teknisin toimenpitein.

Volkswagen AG:n näiden konsernin merkkien on tarkoitus esitellä lokakuun aikana kullekin kansalliselle hyväksyntäviranomaiselle tekniset ratkaisut ja niiden soveltamismahdollisuudet referenssiajoneuvojen avulla sekä hakea vaiheittain hyväksyntä kunkin EA 189 -dieselmoottorityypillä varustetun mallin mukaisille toimenpiteille.

Tämän jälkeen asiakkaille ilmoitetaan teknisestä korjausratkaisusta, ja autot korjataan valtuutetuissa korjaamoissa. 

Lähde: Volkswagen

Lue myös:

    Uusimmat