Volkkari kehitti erikoisen ratkaisun sähköautoilijoita kiusaavaan ongelmaan

Volkkarin sähköautot saivat erikoisen äänen 0:31
Tältä Volkkarin tulevat sähköautomallit kuulostavat.

Volkswagen haluaa täydentää kiinteää latausinfrastruktuuria huomattavasti käyttäjälähtöisemmällä ratkaisulla. 

Kun latauspisteitä ei vielä toistaiseksi ole Suomessakaan ylen määrin, ovat julkisiin latauspisteisiin luottavat sähköautoilijat saaneet huomata, ettei vapaata laturia löydy välttämättä juuri sillä kellonlyömällä, kun lataus olisi itselle – tai siis autolle – ajankohtaista.

Mallistonsa perusteelliseen sähköistämiseen kymmeniä miljardeja euroja investoinut Volkswagen on kehittänyt ratkaisun, jonka se toivoo tulevaisuudessa helpottavan vapaan latauspisteen etsimisestä aiheutuvaa tuskaa.

Laturi tulee auton luokse

Sen sijaan, että sähköautoilija käyttäisi aikaa vapaan laturin etsimiseen, visioi Volkswagen tulevaisuutta, jossa laturi tulee sähköauton luokse.

Kun autoilija saapuu Volkswagenin latausroboteilla varustetulle pysäköintialueelle, voi hän jättää autonsa mihin tahansa vapaaseen parkkiruutuun. Tämän jälkeen kuljettaja tilaa latauksen puhelinsovellusta käyttäen.

Pysäköintialueilla liikkuvat latausrobotit ottavat vastaan kuljettajien tilauksia, kuljettavat kompakteja akkuvaunuja latausta odottavien autojen luokse ja kytkevät ajoneuvoja lataukseen.

Volkswagenin mukaan latausrobotteja voisi hyödyntää myös levähdyspaikoilla, parkkihalleissa ja vaikkapa suurten yleisötapahtumien yhteydessä paikoissa, joissa ei normaalisti ole latausmahdollisuuksia.

– Kyseessä on visionäärinen prototyyppi, josta voidaan tehdä todellisuutta varsin nopeasti, mikäli yleiset olosuhteet ovat sen puolella, totesi Volkswagenin komponenttiyksikön kehitysjohtaja Mark Möller.

Lähde: Volkswagen

Lue myös:

    Uusimmat