Salikassiin mahtuu yli 200 hevosvoimaa – Volkswagenista tulossa yksi suurimmista sähkömoottoreiden valmistajista

7:26
Volkswagen on käynnistänyt ID.3-sähköauton tuotannon.

Polttomoottoriin verrattuna moderni sähkömoottori on todella näppärän kokoinen. Esimerkiksi Volkswagen ID.3:n moottori mahtuu urheilukassiin.

Sen lisäksi, että sähkömoottori on huomattavasti yksinkertaisempi laite kuin perinteinen polttomoottori, on se myös paljon pienempi ja jonkin verran kevyempi.

Pienen polttomoottorin paino pyörii noin 100 kilogramman tuntumassa, kun taas isommat ovat reilusti 200 kilon yläpuolella.

Volkswagen ID.3:n 150 kilowatin eli runsaan 200 hevosvoiman sähkömoottori, nimeltään APP 310, painaa 90 kiloa ja mahtuu jumppakassiin.

Golfin kokoluokkaan asettuva ID.3 saapuu markkinoille ensi vuonna. Euroopan- ja Pohjois-Amerikan-versiot valmistetaan Saksan Kasselissa, kun taas Kiinan-markkinoille menevät yksilöt tehdään Kiinan Tianjinissa.

Volkswagen suunnittelee valmistavansa jopa 1,4 miljoonaa sähkömoottoria vuodessa, kun tuotanto pääsee täyteen vauhtiin vuonna 2023. Tällaiset tuotantomäärät tekisivät Volkswagenista yhden maailman suurimmista sähköautoihin tarkoitettujen moottoreiden valmistajista.

Lähde: Volkswagen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja