Voittiko Trump vaalit somessa? ”Puheissa viljeltiin Twitter-viestin mittaisia fraaseja”

10:33

Yhdysvaltain presidentinvaalit voittanutta Donald Trumpia on sanottu somevaalien voittajaksi. Monet puheiden iskulauseet olivatkin juuri Twitter-viestin mittaisia.

Yhdysvaltain presidentiksi viime viikolla valitun Donald Trumpin puheissa viljeltiin 140 merkin eli Twitter-viestin mittaisia fraaseja todennäköisesti tarkoituksella, toteaa Helsingin yliopiston tutkija Mari Marttila Huomenta Suomessa.

– Fraasit levisivät helposti sosiaalisessa mediassa.

Yhdysvaltain vaaleja on sanottu sosiaalisen median vaaleiksi ja Trumpin on katsottu voittaneen vaalit juuri sosiaalisessa mediassa. Trumpin kampanjaa kommentoitiin somessa runsaasti puolesta ja vastaan, ja hän sai runsaasti näkyvyyttä.

Marttila uskoo, että sosiaalisen median merkitys oli suuri, muttei erottelisi sitä niin voimakkaasti muusta mediaympäristöstä.

8:54

– Kaikki mediat ovat keskenään verkostoituneita. Kaikki, jotka eivät käytä twitteriä saavat viestin tietoonsa, vaikka eivät olisi sosiaalisessa mediassa, Marttila selittää.

– Kyllähän nämä onelinerit ovat nousseet esiin myös perinteisessä mediassa ja näin on saatu ilmaista media-aikaa.

Marttila huomauttaa myös, ettei kaikkia Trumpin viestejä jakaneita ja niitä kommentoineita voida pitää äänestäjinä.

– Kun puhutaan Trumpista Facebook-vaalien voittajina, ei tarkoiteta sitä, että kaikki ihmisistä, jotka ovat jakaneet tai jotka seuraavat äänestäisivät häntä. Hän on tuottanut hyvin viihdyttävää sisältöä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja