Pikkujouluissa tarjotaan voitaikinakierteitä ja dipataan tilli-sitruunajogurtti-dippiin.
6:lle
Voitaikinakierteet:
1 levy Myllyn Paras Voitaikinaa (100 g)
munaa
suolaa
nippu tilliä
Tilli-sitruunajogurtti-dippi
1 dl turkkilaista jogurttia
¼ sitruunan kuori
2 tillinoksaa
¼ tl suolaa
Voitaikinakierteet:
Leikkaa voitaikina 1 cm suikaleiksi ja pyöritä ne tiukoiksi kierteiksi. Asettele kierteet väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele kierteet munalla ja ripottele päälle suolaa ja tilliä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min ajan rapeiksi.
Tilli-sitruunajogurtti-dippi:
Murskaa sitruunan kuoren keltainen osa ja tilli morttelissa sileäksi tahnaksi suolan kanssa ja mausta jogurtti sillä.
Resepti: Sami Garam