Voimalla päähän! Suomen maajoukkuetähti rajun taklauksen kohteena – tila epäselvä

Modon Paula Bergström taklasi Luulaja-pakki Jenni Hiirikoskea rajulla tavalla keskiviikkona Ruotsin naisten jääkiekkoliigan ottelussa.

Videolla Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen kertoo tytöille tarvittavasta pelaajapolusta.

Naisleijonien tähtipelaajiin lukeutuva Hiirikoski oli jahtaamassa siniviivan tuntumassa kiekkoa, kun Bergström tarkkaili hänen liikkumistaan olkansa takaa. Bergström kolasi Hiirikosken voimalla laitaan, ja ruotsalaiselle tuomittiin ulosajo.

Luulajan valmentaja Fredrik Glader kommentoi taklausta pelin jälkeen ruotsalaiselle hockeysverige.se-sivustolle.

– Hän (Bergström) näki Jennin tulevan ja hän nosti tilanteessa kyynärpäätään, niin että se osui ikävästi hänen päähänsä, Glader kuvaili.

Gladerin näkemyksen mukaan ei jäänyt kysymystäkään siitä, että ulosajotuomio oli oikea. Hiirikosken tilasta hän ei pystynyt kertomaan tarkemmin.

– Se on epäselvä. Hän tapaa lääkintätiimimme tänään, ja tiedämme sen jälkeen paremmin.

Glader ei halunnut ilman asianmukaista tietoa ottaa kantaa siihen, onko Hiirikoski kokenut tilanteen johdosta mahdollisesti aivotärähdyksen.

Naisten jääkiekossa ei sallita vartalotaklausta ylipäätään. Sallittua on sen sijaan kiilaus, jossa vastustajaan saa nojautua samaan suuntaan luistellessa, mutta Bergström haki videonauhan perusteella tietoisesti lujaa taklausta.

Lue myös:

    Uusimmat