Mainos

Voimakkaat maanjäristykset ravistelivat Italiaa: "Kaupunkimme on mennyttä"

0:43

Italiassa sadat ihmiset heräsivät aamulla hätämajoituksista. Aamun lööpeissä kirjoitettiin "päättymättömästä painajaisesta". Sekasorron saivat aikaiseksi eilen illalla Keski-Italiaa ravistelleet kaksi voimakasta maanjäristystä.

Lukuisia rakennuksia sortui Marchen alueella, jossa myös elokuinen erittäin tuhoisa maanjäristys sattui. Elokuussa sattuneessa järistyksessä kuoli yhteensä liki 300 ihmistä.

Pelastustyöntekijät työskentelivät läpi yön kovassa vesisateessa yrittäen hahmottaa järistysten tuhoja. Kovemman järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 6,0.

Kymmenittäin ihmisiä on joutunut hoitoon loukkaantumisten tai sokin vuoksi. Viranomaisten mukaan yhden ihmisen on raportoitu kuolleen sydänkohtaukseen.

– Haluan kiittää heitä, jotka työskentelevät vesisateessa maanjäristysalueilla. Koko Italia kietoo kätensä niiden yhteisöjen ympärille, joita onnettomuus on jälleen kohdannut, Italian pääministeri Matteo Renzi tviittasi.

"Pitkä ja hirvittävä järistys"

Illan järistykset saivat esimerkiksi Roomassa ihmiset pakenemaan rakennuksista kaduille. Maan järkkyminen havaittiin niinkin kaukana kuin Venetsiassa ja Napolissa asti.

Järistyksistä kovemman voimakkuudeksi mitattiin 6,0.

Ussitan vuoristokaupungissa sortui paljon rakennuksia. Ussitan pormestari Marco Rinaldi arvioi, että kaupunki on mennyttä.

– Olen kokenut lukuisia maanjäristyksiä, mutta tämä oli niistä pahin. Jälkimmäinen järistys oli pitkä ja hirvittävä, pormestari sanoi.
Rinaldin mukaan liki kaikki kaupungin asukkaat olivat onneksi ehtineet pakoon ulkosalle ensimmäisen, lievemmän järistyksen aikana.

Rinaldin mukaan liki kaikki kaupungin asukkaat olivat onneksi ehtineet pakoon ulkosalle ensimmäisen, lievemmän järistyksen aikana.

Järistysalueella on evakuoitu muun muassa sairaaloita, vanhainkoti ja jopa vankila. Heille, jotka eivät voi palata kotiinsa, on järjestetty tilapäismajoitusta telttoihin ja kuntosaleille.

– Tänä yönä menemme tilapäismajoitukseen, mutta huomisesta en tiedä. En voi mennä telttaan, siellä on liian kylmä, yksi järistysalueen asukkaista kertoi tv-kanavan haastattelussa. 

Yön aikana koettiin kymmeniä jälkijäristyksiä, joista kovimman voimakkuudeksi mitattiin 4,6. Aamun valjetessa italialaismedioiden lööpeissä kirjoitettiin "päättymättömästä painajaisesta".  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.