Mainos

Eloonjääneiden etsintä jatkuu Italiassa – kuolleita jo lähes 250

0:37

Keski-Italiassa tapahtuneen maanjäristyksen eloonjääneiden uhrien etsintä raunioista ei hidastu, lupaa maan pelastusjohtaja Fabrizio Curcio. Italian eilisen maanjäristyksen kuolonuhrien lukumäärä on noussut 247:ään, kertovat viranomaiset. Lisäksi satoja on loukkaantunut.

0:52

Sortuneiden talojen alle loukkuun jääneiden ihmisten lukumäärää ei tarkkaan tiedetä. Mahdollisia eloonjääneitä etsitään edelleen raunioista.

Voimakas maanjäristys iski eilen aamuyöllä Italian keskiosaan ja aiheutti suuria vaurioita useisiin pieniin kyliin.

Kuolleista useiden kerrotaan olleen roomalaisia, jotka olivat lomailemassa maaseudun rauhassa.

1:33

Järkytyksen keskellä saatiin lohtua joistakin yllättävistä pelastumisista. The Guardian -lehden mukaan noin kymmenvuotias tyttö löydettiin elossa raunioista vielä eilisiltana Pescara del Trontossa, joka on yksi kolmesta pahimmin tuhoutuneista kaupungeista. Samalta alueelta kaivettiin esiin illalla elossa myös yksi nainen.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Italian pääministeri Matteo Renzi varoitti jo eilen, että uhriluku nousee. Hän painotti, että Italia näyttää todelliset kasvonsa vaikeina hetkinä.

– Ainutkaan perhe, kaupunki tai pikkukylä ei jää yksin, Renzi sanoi.

Lähellä pintaa 

Järistysalueella asuva geologi Manlio Faraoni muistutti, että eilen koettu oli poikkeuksellista myös muuten kuin järistyksen voimakkuuden osalta.

– Useimpien järistysten keskus sijaitsee 8–10 kilometrin syvyydessä maankuoressa. Tämä sen sijaan tapahtui vain neljän kilometrin syvyydessä. Siitä syystä tuhot ovat niin vakavat.

Keski-Italiassa koettiin eilen pitkin päivää myös jälkijäristyksiä. Pääjäristyksen voimakkuus oli 6,2, jälkijäristyksistä kovimmat yltivät lukuun 5,5.

Järistysalue sijaitsee lähellä L'Aquilan kaupunkia, joka vaurioitui pahoin vuoden 2009 maanjäristyksessä. Tuolloin surmansa sai noin 300 ihmistä.

Ranskan presidentti Francois Hollande on vakuuttanut, että Ranska antaa naapurimaalleen kaikkea apua, joka voisi olla tarpeen. Saksan liittokansleri Angela Merkel lupasi hänkin Italialle apua.

2:06

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.