Mainos

Kolme veljestä pelastui järistyksen raunioista Italian Ischiassa – nuorin pelastetuista seitsenkuinen vauva

Italiassa Ischian saarella on saatu pelastettua kolme veljestä hengissä järistyksen raunioista. Kaksi ihmistä kuoli maanjäristyksen iskettyä Napolinlahdella sijaitsevalle saarelle.

Raunioihin jäi kolme saman perheen lasta. Viimeisenä pelastustyöntekijät kaivoivat iltapäivällä esiin 11-vuotiaan Ciron noin 16 tuntia järistyksen jälkeen. Jo tätä ennen oli pelastettu seitsenvuotias Mattias ja seitsenkuinen Pasquale.

Saaren pohjoisosassa sijaitsevat Casamicciolan ja Lacco Amenon kylät kokivat pahimmat tuhot.

Italialaismedioiden mukaan toinen kuolonuhri on nainen, joka jäi kirkosta pudonneiden rakenteiden alle saaren pohjoisosassa. Toinen ruumis löydettiin vähän myöhemmin raunioista. Järistyksessä loukkaantui 25 ihmistä, useimmat lievästi.

Eilisiltainen järistys oli voimakkuudeltaan 4. Ensimmäistä ja suurinta järistystä seurasi 14 jälkijäristystä.

Paikalliset pelastusviranomaiset kertoivat Twitterissä, että useat saaren rakennukset vaurioituivat tai romahtivat järistyksessä, niiden joukossa myös ainoa sairaala.

Italian geologien seuran johtaja Francesco Peduto syytti tuhoista surkeaa rakentamista ja heikkoa varautumista. Peduton mukaan tämänsuuruisen järistyksen ei pitäisi saada rakennuksia sortumaan.

Suosittu turistikohde

Pieni saari on suosittu lomakohde, jonka ruuhkaisin turistisesonki on parhaillaan meneillään.

Monet ravintolat olivat täynnä ja kaupat auki, kun järistys alkoi. Sähköt saatiin takaisin muutamissa minuuteissa, mutta ihmiset olivat haluttomia palaamaan sisätiloihin ja pysyttelivät ulkona.

– Hirveä kokemus, kaikki heilui, rakennukset romahtivat... painajainen, järistyksessä ollut kirjoittaa Twitterissä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.