Voimaa positiivisista ajatuksista – näillä mantroilla huippu-urheilijat motivoivat itseään

Positiivinen ajattelu ja itsensä kannustaminen auttavat vetämään rankan treenin loppuun asti. Refinery29-sivusto listasi viiden olympiatason urheilijan mantrat, joilla he motivoivat itseään.

Itsensä kehuminen ja optimistinen ajattelu voi auttaa vähentämään stressiä ja riskiä sairastua masennukseen. Lisäksi ne voivat parantaa immuniteettiasi ja tuoda itsevarmuutta. Positiivinen ajattelu auttaa myös liikuntasuorituksen aikana: kannustavan mantran hokeminen saa sinut puskemaan itsesi harjoituksen loppuun saakka.

Refinery29-sivusto kysyi viideltä naishuippu-urheilijalta heidän motivaatiolauseensa. Mikä on sinun mantrasi?

"Tee parhaasi niissä olosuhteissa, jotka sinulle on annettu."

Olen huomannut, että lannistun, jos harjoitus ei tunnu onnistuvan. Vaikka minulla ei olisikaan oikeita varusteita, oikeita olosuhteita tai mikä tahansa muuttuja onkaan pielessä, ajattelen tätä mantraa. Teen parhaani niillä voimavaroilla ja välineillä, mitä minulla juuri nyt on. Se yksinkertaistaa kaiken.

Alana Nichols, kolminkertainen paralympialaisten voittaja pyörätuolikoripallossa, alppihiihdossa ja kajakkimelonnassa.

"Jos teen jotain jokainen päivä, olen siinä parempi kuin eilen."

Haastan mielelläni kehoani, sillä se tuntuu hyvältä. Mutta siinä hetkessä se tuntuu vaikealta. Jalkojani polttaa, mutta hoen itselleni aina "Tämä auttaa minua. Tämä on prosentti siitä, mitä yritän saavuttaa".

Carli Lloyd, Yhdysvaltain naisten jalkapallomaajoukkueen jäsen, kaksinkertainen olympiavoittaja

"Joku treenaa jossain kovempaa, nopeammin ja vahvemmin."

Tämä motivoi ja innostaa minua jatkamaan työtäni. Negatiiviset ajatukset hiipivät mieleen usein silloin, kun minulla on kaksi kertaa treenejä päivässä kolmena päivänä peräkkäin. Silloin minun täytyy ottaa askel taaksepäin, ottaa vapaapäivä ja ladata akkuja. Ylläpitääkseni motivaatiota kokeilen myös lajinvaihtoa, kuten pyöräilyä tai joogaa. Kentällä treenaaminen joka päivä muuttuu helposti yksipuoliseksi. Siksi kokeilen kauden ulkopuolella erilaisia asioita. 

Ali Krieger, Yhdysvaltain naisten jalkapallomaajoukkueen jäsen, FIFA:n naisten cupin voittaja

"Uskalla olla.."

Helpoin asia joukkueurheilussa on se, että sinulla on tiimi, joka motivoi sinua tekemään töitä loppuun asti. Henkilökohtainen mantrani on "Uskalla olla..", jonka jätän avoimeksi. Voit lisätä loppuun minkä tahansa sanan fiiliksestäsi riippuen. Uskallan siis olla rohkea, uskomaton, vahva, itsevarma, rauhallinen  mitä tahansa sillä hetkellä tarvitsen.

Hilary Knight, kaksinkertainen jääkiekon olympiahopeamitalisti

"Kovat ajat menevät ohi, mutta kovat ihmiset kestävät."

Lukioaikanani eräs ystäväni joutui auto-onnettomuuteen ja halvaantui rinnasta alaspäin. Siihen aikaan elämässäni luulin olevani voittamaton, mutta ystäväni onnettomuuden jälkeen tajusin, että en ole. Olen pitänyt sen aina mielessäni.

Sue Bird, kaksinkertainen Yhdysvaltojen naisten ammattilaiskoripallosarjan WNBA:n voittaja, kaksinkertainen olympiavoittaja

Etsinnässä uusi urheilulaji? Kokeile AgroYogaa.

Lähde: Refinery29

Lue myös:

    Uusimmat