Voiko vanhempiaan lähteä tapaamaan? Husin johtajaylilääkäri: "Kannattaisi jäädä kotiin"

5:22
MTV Uutiset Live: Tällaisia rajoituksia pääkaupunkiseudulle otetaan nyt käyttöön.

Pääkaupunkiseudun koronavirusinfossa kysyttiin Husin Markku Mäkijärveltä, voiko vanhempiaan mennä tässä koronatilanteessa tapaamaan.

Pääkaupunkiseudun koronavirusinfossa annettiin sarja uusia rajoituksia, jotta alueen voimakkaasti lisääntyvät koronatartunnat saataisiin kitkettyä. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alue on koronan leviämisvaiheessa tällä hetkellä.

Infossa Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärveltä kysyttiin, voiko pääkaupunkiseudulta lähteä tapaamaan vanhempiaan toiselle paikkakunnalle.

– Jos ajattelemme suosituksen logiikkaa, joka suosittaa, että tapaamiset rajoitetaan minimiin ja vain perhepiiriin ja alle 10 henkeen, sillä logiikalla kannattaisi jäädä kotiin, välttää matkustamista ja sellaisten henkilöiden tapaamista, jotka eivät lähipiiriin kuulu. Ymmärrän, että se on vaikeaa, mutta tämä on se hetki, jolloin meidän kaikkien pitää tehdä uhrauksia, Mäkijärvi vastaa toimittajan kysymykseen.

Mäkijärvi kertoi tiedotustilaisuudessa, että sairaanhoitopiiri kantaa huolta siitä, miten koronapotilaat saadaan hoidettua joulun yli. Sairaanhoitopiirissä on myönnetty lomia joulun ajalle.

– Tällä hetkellä ennustamme, että potilaita tulee suurin piirtein saman verran kuin keväällä. Määrä on on kyllä niin suuri, että Hus joutuu ajamaan alas normaalitoimintaansa, jotta saadaan henkilöstä hoitamaan koronapotilaita.

– Emme ole aivan varmoja, kykenemmekö hoitamaan suuria potilasmääriä ilman muita toimenpiteitä kuin mitä tämänhetkinen lainsäädäntö meille mahdollistaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja