Voiko tämä toimia? Ihmissusidieetillä kilot pois vuorokaudessa

Uusia dieettejä putkahtelee ilmoille jatkuvasti ja nyt uusin villitys on ihmissusi- tai kuudieetiksi kutsuttu laihdutusmenetelmä, jossa paastotaan täyden kuun aikaan.

Kuun kiertoon perustuva dieetti on saanut maailmantähtiäkin pauloihinsa. Ihmissusidieetin lähtökohtana on se, että kuu vaikuttaa elimistön nestetasapainoon samalla tavalla kuin vuoroveden vaihteluihin ja tätä vaikutusta voidaan käyttää apuna painonpudotuksessa.

Ruokavaliota voi noudattaa kahdella tavalla. Perusversio on se, että täyden kuun aikaan paastotaan eli juodaan vain vettä ja mehua. Tämän pitäisi puhdistaa elimistöä myrkyistä ja auttaa pudottamaan painoa jopa vajaat kolme kiloa vuorokaudessa.

Pidemmän kaavan versio dieetistä on se, että vuorokauden paaston jälkeen jatketaan syömistä niin, että jokaista kuun vaihetta vastaa tietty suunnitelma. Esimerkiksi kasvavan kuun aikaan syödään vähemmän ja vähenevän kuun aikaan ei syödä enää iltakuuden jälkeen.

Women's Health -sivuston haastatteleman ravintofysiologin Keri Glassmanin mukaan dieetistä on kuitenkaan turha innostua: kuun vaiheet todella vaikuttavat elimistöön, mutta vain tiettyyn pisteeseen asti.

Glassmanin mukaan kuun vaiheet voivat vaikuttaa esimerkiksi uneen, nälkään ja mielitekoihin. Hän ei kuitenkaan usko vaikutusten olevan niin suuria, että syömistä kannattaisi miettiä sen mukaan. Glassman myös muistuttaa, ettei paastoaminen ole koskaan hyvä idea, koska sen jälkeen tekee luultavasti mieli ahmia. Lisäksi liki kolmen kilon pudotus vuorokaudessa ei asiantuntijan mielestä ole realistinen ajatus.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja