Voiko tämä pitää paikkansa? Onnellisen avioliiton taustalla yllättävä syy

Tuoreen tutkimuksen mukaan mitä suurempi aviopuolisoiden välinen pituusero on, sitä onnellisempi vaimo on.

Yhteiset kiinnostuksen kohteet, samanlainen huumorintaju ja vireä seksielämä ovat kaikki onnellisen avioliiton peruspilareita. Onnellisen vaimon takeena vaikuttaisi taas olevan pitkä aviomies, kertoo tuore Konkukin yliopistossa Etelä-Koreassa tehty tutkimus.

Tutkijat löysivät yhteyden vaimon onnellisuuden ja aviomiehen pituuden väliltä. Vaikutus kuitenkin hälveni vuosien mittaan ja katosi kokonaan 18 avioliittovuoden jälkeen.

– Vaikka on tiedetty, että naiset suosivat pitkiä miehiä parittelukumppaneina evolutiivisesta syistä, mikään tutkimus ei ole selvittänyt miehen pituuden vaikutusta naisen onnellisuuteen, sanoo tutkija Kitae Sohn.

– Mitä suurempi pituusero parin välillä oli, sitä onnellisempi oli myös vaimo.

Evolutiivisesti pitkä mies parempi kuin lyhyt

Sohn analysoi pitkäaikaisessa väestötutkimuksessa kerättyjä 7 850 naisen tietoja. Hänen mukaansa on useita syitä sille, miksi pidempi aviomies liittyi vaimon onnellisuuteen.

– Naiset vain yksinkertaisesti kertoivat pitävänsä pitkistä miehistä, vaikka he eivät osanneet sanoa miksi, Sohn kertoo.

Hänen mukaansa kyseessä on samankaltainen ilmiö kuin ruoan suhteen. Pidämme rasvaisista, suolaisista ja makeista ruoista, mutta emme osaa tarkalleen sanoa miksi. Nämä ruoat ovat ovat olleet välttämättömiä selviytymisen kannalta, mutta niitä oli vain harvassa. Näiden ruokien himo edisti lisääntymiskelposuutta.

– Samaan tapaan naiset suosivat pidempiä miehiä, koska se lisää heidän lisääntymiskelpoisuuttaan.

Vaikutus hälvenee ajan kanssa

Sohnin mukaan on myös useita syitä sille, miksi pituuden vaikutus naisen onnellisuuteen laskee ajan myötä. Nainen saattaa esimerkiksi tottua miehensä pituuteen, joka vaikuttaa myös miehen fyysiseen puoleensavetävyyteen ja vahvuuteen.

Toinen selitys on, että nainen menettää ne ominaisuutensa, kuten kauneutensa, joiden avulla hän sai itselleen pitkän miehen. Tämä menetys saattaa vähentää onnellisuuden tunnetta joko suoraan tai epäsuorasti. Miehen käyttäytyminen saattaa esimerkiksi muuttua, jolloin hän osoittaa vähemmän hellyyttä vaimolleen, antaa enemmän huomiota muille naisille ja osallistuu vähemmän lastenhoitoon, Sohn selittää.

Naiset suosivat pitkiä miehiä, koska heidät nähdään vahvempina ja naiset ovat luonnollisesti onnellisia saadessaan, mitä haluavat. Mutta kuten muidenkin asioiden kohdalla, into haluamansa asian saamisesta häviää ajan kanssa. Avioliitossa alkuhuuma siis mitä ilmeisemmin hälvenee 18 vuodessa.

Mikä on pitkän ja seksuaalisesti vireän parisuhteen salaisuus? Maaret Kallio ja Osmo Kontula puhuivat aiheesta Studio55.fi-lähetyksessä.

Pitkän ja intohimoisen parisuhteen salaisuus 25:51

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat