Voiko eläintarhan työntekijä tartuttaa työpäivänsä aikana koronan esimerkiksi apinaan? "Se on tiedossa, että ihmiset voivat tartuttaa kädellisiin muun muassa flunssan"

1:46
Yhdysvaltalainen eläintarha on ottanut varotoimia käyttöön koronaviruksen pelossa.

Yhdysvaltalaisessa eläintarhoissa varaudutaan nyt pahimpaan skenaarioon. Kädellisiin kuuluvat muun muassa apinat, paviaanit ja simpanssit.

Yhdysvaltain Indianan osavaltiossa Potawatomin eläintarhassa on otettu käyttöön varotoimia eläintenhoitajien ja eläinten välillä koronaviruksen pelossa. Etenkin kädellisten kanssa eläintarhassa ollaan varovaisia.

– Se on tiedossa, että ihmiset voivat tartuttaa kädellisiin muun muassa flunssan, eläintarhan toiminnanjohtaja Josh Sisk kertoo.

Ruokintatapoja on muutettu

Eläintarhan mukaan ei ole tarkkaa tietoa siitä, miten juuri koronavirus vaikuttaa kädellisiin, mutta vallitseva tilanne on otettu huomioon.

KameraOnen mukaan Potawatomin eläintarhassa kädellisten kanssa tekemisissä olevat eläinhoitajat käyttävät hengityssuojainta ja käsineitä. Siskin mukaan myös eläinten ruokintatapaa on muutettu.

– Aiemmin syötimme eläimiä myös käsin, mutta nyt olemme lopettaneet sen.

Eläinlääkärit valvovat eläintarhan asukkaiden vointia päivittäin ja mahdollisesti oireileva eläin siirretään erilliseen karanteenitilaan.

Toiminnanjohtajan kertoo, että eläintarhassa työntekijöiden terveys onkin nyt suurennuslasin alla.

– Olemme jakaneet eläintenhoitajat kahteen eri ryhmään varmistaaksemme sen, että ainakin osa hoitajista pystyisi huonon tilanteen tullen huolehtimaan eläimistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja