Indonesiassa lopetetaan lepakoita koronaviruksen pelossa – satoja siivekkäitä vedettiin pois myynnistä eläviä eläimiä myyvältä torilta

Indonesiassa tapetaan lepakoita koronaviruksen pelossa – satoja siivekkäitä vedettiin pois myynnistä eläintorilta 0:55
Katso, miten satoja lepakoita vedettiin pois eläviä eläimiä myyvältä torilta.

Indonesian presidentti asetti perjantaina Solon kaupunkiin hätätilan ja on ryhtynyt toimeen tappavan viruksen leviämisen estämiseksi.

Keski-Jaavalla Solon kaupungissa sijaitseva Depokin eläintori on tyhjennetty myytävistä lepakoista. Soloon on asetettu tiukkoja toimia viruksen pelossa ja maan presidentti Joko Widodo määräsi aiemmin tällä viikolla alueen koulujen ja muiden julkisten keskusten sulkemaan ovensa.

KameraOnen julkaisemalla videolla näkyy, kuinka satoja lepakoita on laitettu häkkeihin. Tämän jälkeen lepakot nukutetaan ja lopetetaan.

Solon kaupungin eläintensuojelun johtaja Said Ramadhanin mukaan päätös lepakoiden tappamisesta on tehty yhdessä kaupankäynnin, maatalouden ja terveydenhuollon yksiköiden kesken.

Eläimestä ihmiseen ja päinvastoin tarttuvan koronaviruksen tiedetään olevan lähtöisin Kiinan Wuhanin eläintorilta, jossa myydään ja teurastetaan eläviä eläimiä.

On arvioitu, että uudenlainen koronavirus olisi siirtynyt lepakosta johonkin toiseen eläimeen ja sen kautta ihmiseen.

Lue myös:

    Uusimmat