Mainos

VM:n Hetemäki: Aktivointipalvelut haaste työvoimahallinnolle: "Täytyy katsoa tarvitaanko lisää resursseja"

4:59

MTV:n Seitsemän uutisissa vieraillut valtiovarainministeriön valtiosihteeri Martti Hetemäki jatkoi niin sanotun työttömien aktiivimallin puolustamista.

Malli on herättänyt laajaa kritiikkiä muun muassa ammattiyhdistysliikkeessä. SAK järjestää helmikuun alussa mielenilmauksen mallia vastaan ja sen kumoamiseksi tehty kansalaisaloite on kerännyt yli 125 000 nimeä.

Hetemäen mielestä kritiikin jalkoihin on jäänyt se seikka, että työttömyysturva myös osittain nousee. Tämä tapahtuu kuitenkin vain työttömyyden alussa. Omavastuupäivien määrä on vähennetty seitsemästä viiteen.

– Ei ole se viesti mennyt perille, että työttömyyden alussa kaikkien työttömyysturva paranee, Hetemäki sanoi.

Ay-liikkeen kritiikissä moittimista on herättänyt myös se, ettei malli ole maantieteellisesti tasa-arvoinen. Kaikilla alueilla ei ole samoja mahdollisuuksia töihin ja koulutuspalveluihin.

Hetemäen mielestä alueelliset erot eivät kuitenkaan ole kovin suuret.

– Työpaikat ovat lisääntyneet aika tasaisesti koko maassa, ei vain suurimmissa keskuksissa. Myös työvoimapalveluita on hyvin koko maassa.

Uudet aktivointitoimet johtavat lisääntyvään työmäärään työvoimapalveluissa, mikä on Hetemäen mukaan haaste. Jo työttömien haastattelujen tullessa käytännöksi resursseja lisättiin.

– Täytyy katsoa tarvitaanko vielä lisää resursseja aktiivitoimenpiteitä tuottamaan.

Aiemmin tänään Hetemäki puolusti aktiivimallia blogissaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.