Vladimir Putinin sotakoiran 15-vuotias poika teki vapaaotteludebyyttinsä – syytetään härskistä huijauksesta

Pröystäilevä johtaja, joka lähettäisi lapsensakin sotaan – tällainen on tshetsheenijohtaja Kadyrov 1:37
Katso videolta: Pröystäilevä johtaja, joka lähettäisi lapsensakin sotaan – tällainen on tshetsheenijohtaja Kadyrov.

Tshetsheenijohtaja Ramzan Kadyrovin poika Ali Kadyrov teki vapaaotteludebyyttinsä viikonloppuna. Nuorempi Kadyrov otti Islam Akbarovia vastaan käydyssä ottelussa voiton, mutta monien mielestä kohtaamisen lopputulos oli sovittu etukäteen.

Toimittaja Karim Zidanin mukaan ei ollut epäilystäkään, että ottelun lopputulos oli ennalta sovittu. Tuomari antoi voiton Kadyroville teknisellä tyrmäyksellä jo ensimmäisessä erässä. Ihmetystä herätti se, että Kadyroville tuomittiin voitto, vaikka se olisi yhtä hyvin voinut jatkua edelleen.

Ramzan Kadyrov on muun muassa ruotsalaisen UFC-ottelijan Kamzat Chimaevin hyvä ystävä. Chimaev on sparrannut Ali Kadyrovin kanssa ja hän jakoi myös ylistystä 15-vuotiaalle nuorukaiselle voitokkaasta debyytistä.

– Sydämeni pohjasta onnittelen rakasta veljeäni. Hän osoitti erinomaisia taisteluominaisuuksia ja voitontahtoa, Chimaev kirjoitti Instagramissa.

Venäläislehti RT:n mukaan ottelun kuuluttaja kutsui Ali Kadyrovia seuraavaksi Muhammad Aliksi. Alin isä on ollut aktiivinen vapaaottelumaailmassa. Hän pyörittää kahta MMA-järjestöä ja on vuosien varrella kutsunut useita ottelijoita Tshetsheniaan. 

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun diktaattori Kadyrov päästää lapsensa vapaaottelukehään. Kadyrovin tuolloin 11-vuotias poika otteli kehässä ilman varusteita. Toimittaja Zidanin mukaan Kadyrov sai tuolloin kritiikkiä Kremlistä ja Venäjän urheiluministeriöstä.

Vanhempaa Kadyrovia on syytetty ihmisoikeusrikkomuksista ja hän on ollut isossa roolissa Vladimir Putinin sodankäynnissä Ukrainassa.

Lue myös:

    Uusimmat