Tässä uutuuspuhelimessa on ennätyssuuri RAM-muisti ja kaartuva näyttö

Kiinalaisen Vivon odotetaan julkistavan uuden huippupuhelimensa, Xplay 5:n, 1. maaliskuuta. Kyseessä vaikuttaisi olevan monin tavoin mielenkiintoinen laite, sillä sen ominaisuuksiin kuuluu muun muassa reunoiltaan kaareva näyttö sekä peräti kuuden gigatavun RAM-muisti.

Vivo on jo aiemmin hehkuttanut, että Xplay 5 käyttäisi Qualcomm Snapdragon 820 -järjestelmäpiiriä, ja sen tukena RAM-muistia olisi peräti kuusi gigatavua. Kyseessä olisi ensimmäinen niin suurella käyttömuistilla varustettu älypuhelin. GSMArena kertoo tuoreista vuodoista, joiden mukaan RAM-muistia olisikin neljä gigatavua. Sivuston mukaan on kuitenkin mahdollista, että laitteesta olisi tulossa myöspienemmällä muistilla varustettu versio, tai mahdollisesti kaksi gigatavua käyttömuistista olisi varattu grafiikkapiirin käyttöön.

Mielenkiintoinen yksityiskohta Vivo Xplay 5:ssä on myös sen kaareutuva näyttö. Tähän asti kaarevat näytöt ovat olleet Samsungin puhelimien erikoisuus, mutta nyt Samsung on saanut tuotannon sille tasolle, että kaarevia näyttöjä voidaan myydä myös muille puhelinvalmistajille. Ilmeisesti ensimmäisenä muista valmistajista ennättää juuri Vivo, sillä tiettävästi Xplay 5:n 5,43-tuumainen näyttö on molemmilta reunoiltaan kaareva.

Muita Xplay 5:n huhuttuja ominaisuuksia ovat peräti 128 gigatavun sisäinen tallennustila, 3600 milliampeeritunnin akku, sormenjälkitunnistin sekä kaksois-LED-salamalla varustettu 16 megapikselin takakamera.

Lue myös:

    Uusimmat