Viron MM-rallin näytöstyyliin vieneen Rovanperän puntti ei tutissut karmeissakaan olosuhteissa – "Eihän se varmasti ole ihan turvallista"

Kalle Rovanperä löi jälleen kerran kaikille vastustajilleen jauhot suuhun.

Rovanperä oli lopulta täysin dominoiva sunnuntaina päättyneessä Viron MM-rallissa. Toyota-kuljettaja ajoi kilpailussa 14 pohja-aikaa, jotka siivittivät hänet minuutin turvin voittoon.

Rovanperä järjesti ilmiömäisen näytöksen sorarallin päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella, joka ajettiin sadekelissä. MM-sarjaa johtavan Rovanperän puntti ei tutissut haastavassa kelissä, sillä hän iski taululle pohja-ajan peräti 22,5 sekunnin marginaalilla.

– Eipä siinä ollut ajatuksena ajaa varman päälle. Sade laantui hieman loppua kohti parille viimeiselle autolle, joten oli selvä juttu, että pitää yrittää tehdä hyvä aika, Rovanperä kertasi.

– Ajo tuntui hyvältä, vaikka pätkä oli vaikea. Puristimme vain, ja sieltä tuli hyvä aika.

Useampikin pääluokan kuskeista kuvaili olosuhteita uran pahimmiksi. Rovanperällä kilpuri pysyi kuitenkin hyvin hanskassa.

– Eihän se varmasti ole ihan turvallista tuollaisessa olosuhteessa, mutta meillä ei ollut mitään tilanteita. Se oli fiksu ajo, mutta yrityksen pitää olla kova, jotta tuollainen aika tulee.

Rovanperä kuvaili koko viikonlopun urakkaansa vahvaksi.

– Perjantain avauslenkillä emme ihan pystyneet vastaamaan vauhtiin, kun aurasimme tietä. Sen jälkeen olimme kärkivauhdissa koko ajan, Rovanperä tiivisti.

Tällä kaudella viisi voittoa ottaneella Rovanperällä on MM-sarjassa tukeva 83 pisteen johto ennen Hyundain Thierry Neuvillea. Seuraavaksi ajetaan tähtikuskin kotikisa Jyväskylässä, missä hänellä on mahdollisuus kasvattaa etumatkaa entisestään.

– Viime vuonna se ei ollut kovin hyvä kisa meille. Emme olleet hyvässä vauhdissa auton kanssa, mutta toivottavasti saamme tänä vuonna säädöt kuntoon ja ajettua hyvän kilpailun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja