Mainos

Viron e-kansalaisuuden saanut jo toista tuhatta suomalaista

Jo reilusti toista tuhatta suomalaista on saanut Viron myöntämän e-kansalaisuuden runsaan vuoden aikana.

Viron e-kansalaisuus on ulkomaan kansalaisille tarkoitettu sähköinen identiteetti, joka helpottaa asioiden hoitamista Virossa. 

Lähes joka kuudes Viron uusista e-asukkaista tuli Suomesta, sillä Viron tarjoaman sähköisen identiteetin sai ensimmäisen vuoden aikana yhteensä runsaat 7 200 hakijaa. 

Viro on ensimmäinen valtio, joka on tarjonnut digitaalisia henkilökortteja ulkomaan kansalaisille. Niiden hakeminen tuli mahdolliseksi joulukuussa 2014, ja vuoden kuluttua käytännön aloittamisesta e-kansalaisuuksia oli myönnetty kaikkiaan yli 120 valtion asukkaille.

Sekä virolaiset poliitikot että e-kansalaisuusohjelman vetäjät ovat tyytyväisiä siihen, miten innokkaasti hakemuksia on jätetty, kertoo tiedottaja Seiko Kuik Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksesta.

– Tavoitteena oli saada 2 000 hakijaa viime vuoden aikana. Uskomme, että hakemusten määrä vain kasvaa tulevaisuudessa, Kuik kertoo STT:lle. 

E-kansalainen saa digitaalisen henkilökortin, joka mahdollistaa esimerkiksi dokumenttien sähköisen allekirjoittamisen ja Viron valtion tarjoamien sähköisten asiointipalvelujen käytön.

E-asukas voi myös perustaa yrityksen Viroon käymättä maassa lainkaan. E-kansalaisuus ei anna äänioikeutta eikä mahdollista verotuksen siirtämistä Viroon.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja