Mainos

Viron äärioikeistolaisen hallituspuolueen nuorisojärjestö tarjoaa jäsenilleen asekoulutusta: "Aseenkäyttö on jokaisen lapsen elämäntaito"

Viron konservatiivinen kansanpuolue Ekren nuorisojärjestö Sinine Äratus (suom. Sininen herätys) on päättänyt, että se tarjoaa jäsenilleen ampuma-asekoulutusta, uutisoi virolaismedia ERR.

8:30
Ekre on avoimen äärioikeistolainen puolue. Katso videolta lisää!

Useat puolueen nuorisojärjestön jäsenet ovat julkaisseet sosiaalisessa mediassa kuvia itsestään aseen kanssa. Kuvien yhteyteen on liitetty mukaan rasistinen tai vihamielinen kirjoitus.

Järjestön puheenjohtaja Ruuben Kaalep pitää asekoulutusta tarpeellisena kansallisen turvallisuuden ja omien läheisten suojelemisen kannalta.

Kaalep ei näe asekoulutuksen tarjoamisessa mitään ongelmaa. Hän väittää, että nuorisojärjestön koulutukseen otetaan mukaan ainoastaan sellaisia henkilöitä, joiden aseenkäyttö ei aiheuta uhkaa yhteiskunnalle.

"Jokaisen lapsen elämäntaito"

Sinisen herätyksen Facebook-tilillä on julkaistu kesäkuussa kuva, jossa joukko puolueen aktiiveja poseeraa aseiden kanssa. Myös puheenjohtaja Kaalep esiintyy aseen kanssa yhdessä kuvassa, joka on julkaistu marraskuussa 2018.

Kaalepin mielestä aseenkäyttö on jokaisen lapsen elämäntaito.

Kaalep ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että nuorten on jalkauduttava aseidensa kanssa kaduille, jos turvallisuustilanne maassa muuttuu.

Hän toteaa Länsi-Euroopassa olevan maita, jotka eivät pysty ylläpitämään turvallisuutta tietyillä alueilla maahanmuuton seurauksena

– Jos tällainen tapahtuisi Virossa, se ei ehkä koskaan ole välttämätön. mutta toivon vilpittömästi, ettei sitä koskaan tapahdu.

– Voin kuitenkin varmistaa, että juuri nyt ei ole tarvetta jalkautua aseiden kanssa kadulle. Sisäministerimme on Ekren jäsen, joka tekee hyvää työtä varmistaakseen Viron yleisen järjestyksen ja turvallisuuden.

Ekre pääsi hallitukseen

Viron konservatiivinen kansanpuolue Ekre sai tämän kevään parlamentin vaaleissa varsinaisen "jytkyn", sillä puolueen kannatus nousi 8,1 prosentista 17,8 prosenttiin.

Yksi tämän kevään vaaleissa valituista edustajista oli nuorisojärjestön perustaja Ruuben Kaalep.

Viron hallituksen muodostavat Ekren lisäksi Keskusta ja oikeistolainen Isänmaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja