Virolaiseksi yhtyeeksi julistautunut Teflon Brothers kertoo, mitä muutos tarkoittaa sen musiikille ja keikkailulle: "Ei ole mitään järkeä..."

Teflon Brothers julistautui virolaiseksi yhtyeeksi 8:43
Teflon Brothers kertoi Uutisaamussa virolaistumisestaan ja paljasti muun muassa, minne yhtye maksaa muutoksen myötä veroja

Teflon Brothers valottaa, mitä yhtyeen virolaistuminen tarkoittaa ja mihin se vaikuttaa.

Teflon Brothers -yhtye järjesti keskiviikkona 1. kesäkuuta lehdistötilaisuuden, jossa se ilmoitti solmineensa artistisopimuksen Viron Universalin kanssa ja olevansa jatkossa virolainen yhtye.

Viron Suurlähetystössä pidetyssä tiedostustilaisuudessa Teflon Brothers -yhtyeen jäsenille Pyhimykselle, Heikki Kuulalle ja Volille jaettiin Viron e-kansalaisuus.

Kolmikko kertoo MTV Uutisille, että Teflon Brothersin muuttuminen virolaiseksi yhtyeeksi ei ole yhden tekijän summa, vaan taustalla on monia erilaisia syitä.

– Olemme varsinkin viime aikoina vielä enemmän ruvenneet käymään Virossa keikoilla, meillä on ollut tänäkin vuonna 7–8 keikkaa Virossa. Siellä kaikki sujuu, kaikki on halpaa, sinne on siistiä lähteä bilettämään, Heikki Kuula luettelee.

Yhtye kertoo yrittäneensä viime vuosien ajan löytää tavan rikkoa Suomi-kaavaa ja suunnata kohti ulkomaisia markkinoita.

– Että ei pelkästään se, että suomalainen bändi lähtee ulkomaille, vaan että Suomen kieli lähtisi ulkomaille, Pyhimys valottaa.

– Suomen kieli on niin omalaatuinen, niin sen viemisessä on jokin kutkuttava asia. Sen takia tuntuu, että jos pitää valita joku maa, missä on mahdollista, että Suomen kielinen musiikki ymmärretään, niin kyllä se on Viro, hän jatkaa.

Yhtye pitää suomalaisen musiikin viemistä ulkomaisille markkinoille mielenkiintoisena haasteena.

– On mielenkiintoinen haaste, jos saisimme biisin soimaan radiossa Virossa. Siitä tulisi paljon parempi fiilis. Jos saisimme Suomessa biisin soimaan radiossa, niin olisimme, että no, kiva välitavoite, Pyhimys sanoo.

Yhtyeen virolaistuminen ei tarkoita kolmikon mukaan sitä, etteivätkö he enää keikkailisi Suomessa. Kyseessä on ennemmin laajennus, kuin supistaminen.

– Ajatellaan, että keikkailun kannalta meillä on ehkä yksi kaupunki lisää, kuin että siirtäisimme koko keikkailumme toiseen maahan, Pyhimys sanoo.

– Jos meillä on tuote, niin mielellämme laajennamme sitä, mutta ei ole mitään järkeä, että lopettaisimme isoilla markkinoilla myymisen, Heikki Kuula komppaa.

Kokoonpano toteaa myös, ettei digitaalisten palvelujen kautta Teflon Brothersin musiikkia striimaava kuuntelija tule huomaamaan eroa entiseen, vaikka yhtye onkin jatkossa kirjoilla Viron Universalilla.

– Se on enemmän meidän sopimustekninen asiamme, että mistä (musiikki) tulee sinne palveluihin, Pyhimys sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat