Viro sulkee koulut ja kannustaa vanhempia pitämään päiväkotilapset kotona – Ranskassakin opinahjot sulkevat ovensa: "Olemme vasta kriisin alussa"

5:26
Pääministeri Sanna Marin (sd.) vieraili Kymmenen uutisissa – näin hän kommentoi valmiuslain käyttöönottoa Suomessa

Viro sulkee kaikki oppilaitokset maanantaista alkaen. Asian vahvisti Viron yleisradion ERR:lle opetusministeri Mailis Reps, jonka mukaan opetusta aletaan antaa etänä.

Päiväkodit pysyvät toistaiseksi auki, mutta vanhempia rohkaistaan jättämään lapset kotiin, jos se on mahdollista.

Ministeri kertoi ERR:n haastattelussa, että päätös on voimassa tilanteen normalisoitumiseen asti.

Reps arvioi, että suurille kokoontumisille asetetaan rajoituksia. Esimerkiksi kauppakeskuksia ei suljeta, vaan ne mukauttavat toimintaansa itse.

Lisäksi Reps sanoi Viron alkavan valvoa rajojaan aiempaa tiukemmin.

Ranska järjestää vaalit mutta sulkee koulut

Myös Ranska sulkee kaikki maan päiväkodit, koulut ja yliopistot maanantaista alkaen toistaiseksi, kertoo presidentti Emmanuel Macron uutistoimisto AFP:n mukaan. Maassa sunnuntaina järjestettävät paikallisvaalit etenevät kuitenkin suunnitellusti.
Macron myös kannustaa kaikkia yli 70-vuotiaita sekä kroonisista sairauksista ja hengitysvaikeuksista kärsiviä pysymään kotona.

AFP kertoo Macronin kutsuneen torstai-iltaisessa puheessaan koronaviruksen leviämistä suurimmaksi terveyskriisiksi, jonka Ranska on kohdannut vuosisataan. Ranskassa tartunnan saaneita on vajaat 3 000 ja kuolleita yli 60.

– Olemme vasta kriisin alussa, Macron painotti.

Presidentin mielestä Euroopan on reagoitava nopeasti ja voimakkaasti, jotta talous saadaan jälleen liikkeelle epidemian jäljeltä. Lisäksi hän korosti viruksen leviämistä estävien toimien olevan tarpeen, jotta voimme voittaa aikaa taistelussa epidemiaa vastaan. Macron huomautti, että epidemialla "ei ole passia".

1:54
Korona pähkinän kuoressa – Tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja