Virkamiehiltä hullulta kuulostava lupaus: Hiihtävät 10 000 kilometriä, mikäli suomalaiset tilaavat sähköisen veroilmoituksen

Virkamiehet hiihtävät 10 000 kilometriä jos 100 000 suomalaista siirtyy sähköiseen asiointiin 1:41

Miltä kuulostaisi 10 000 kilometrin hiihto sähköisen veroilmoituksen puolesta? Suurimman osan mielestä varmasti hullulta, mutta Verohallinnossa ja Väestörekisterikeskuksessa ollaan asiasta eri mieltä.

Sähköisen veroilmoituksen tekemisen puolesta on kampanjoitu Verohallinnossa jo pidempään, mutta kehotukset tuntuvat kaikuneen kuuroille korville.

Satojatuhansia paperilappusia lähetetään yhä perinteisesti postitse, eikä pienen laskutoimituksen perusteella tämä ole aivan halpaa.

– Jokainen kirje maksaa euron ja jos joku lähettää sen takaisin, niin se on jälleen melkein euron. Me lähetetämme vuodessa 20 miljoonaa kirjettä, eli siitä voi laskea, mikä se kustannus on, kertoo Verohallinnon pääjohtaja Markku Heikura.

Virkamiehet lupaavat hiihtää

Niinpä Verohallinnossa ja Väestörekisterikeskuksessa päätettiin potkaista kampanja hiukan eri tavalla käyntiin: jos kuun loppuun mennessä 100 000 suomalaista tilaa itsellensä sähköisen veroilmoituksen perinteisen paperisen sijaan, lupaavat virkamiehet vastalahjaksi hiihtää 10 000 kilometriä.

– Paperisten veroilmoitusten postittamisessa on yhtä paljon järkeä kuin niiden toimittamisessa perille hiihtäen, todetaan Verohallinnon kampanjassa.

Siispä innolla veroilmoituksia tilaamaan ja virkamiehille monoa toisen eteen!

Lue myös:

    Uusimmat