Lakko viivästyttää postin kulkua, mutta miten käy kaikkien maailman lasten joululahjatoiveille?– Joulupukki suosittelee perinteistä keinoa: "Tonttuhan sen sitten hakee!"

Miten käy Joulupukille lähetettyjen lasten toivelistojen? Postin lakko viivastyttää kirjepostia pahimmillaan useita viikkoja 7:48
Postilakko ei sotke Joulupukin pajakylän kirjeliikennettä, vakuutteli Joulupukki MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Postilakko ei sotke Joulupukin pajakylän kirjeliikennettä, vakuutteli Joulupukki MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Pukin mukaan kirjeitä tuli viime vuonna reilut puoli miljoonaa eri puolilta maailmaa ja pajakylän väki odottaa vastaavan määrän saapuvan tänäkin vuonna.

– Niitähän tulee kymmeniä tuhansia pienen ajan sisällä ja joistain maista tulee isoissa laatikoissa ja säkeissä niitä tontut kantavat, Joulupukki paljasti.

Pajakylässä vierailee myös satoja tuhansia vieraita joka vuosi, ja etenkin joulun alla eri puolilta maailmaa saapuneet matkailijat tuovat pukille mukanaan myös postia.

Jos postilakko huolettaa pukin vakuutteluista huolimatta, Joulupukki vinkkasi myös ikivanhasta, mutta edelleen toimivasta keinosta, jolla lahjatoiveet voi lähettää.

– Perinteinen keino on jättää kirje sopivalle paikalla kotona tai ikkunanlaudalle ja tonttuhan sen sitten hakee! Hyvin vanha ja hyvin toimiva konsti on tämäkin.

Joulupukki arvioi, että kirjeitä saapuu vuosittain jopa 140 maasta. Pukin mukaan jo tähän mennessä Lappiin saapuneet matkailijat ovat olleet haltioissaan runsaasta lumesta.  

Lue myös:

    Uusimmat