Verottaja muistuttaa sähköisestä veropostista: Yhteiskunta maksaa vuosittain 4,5 miljoonaa euroa turhasta verotuksen paperipostista

Verohallinto kannustaa ottamaan Suomi.fi-viestit käyttöön.

Jos Suomi.fi-viestit ottaa käyttöön viimeistään tämän viikon torstaina 16. maaliskuuta, saa esitäytetyn veroilmoituksen ainoastaan Omavero-palveluun, ei enää paperipostissa.

Verohallinnon mukaan yhteiskunta maksaa vuosittain 4,5 miljoonaa euroa turhasta verotuksen paperipostista.

Vaikka suomalaiset tekevät suurimman osan veroilmoituksensa muutoksista jo sähköisesti Omaverossa, valtaosa saa yhä veropostinsa paperisena kotiin.

− Suomalaisilla on hyvät digitaidot ja edellytykset toimia sähköisesti. Kuitenkin vain noin miljoona suomalaista on tähän mennessä luopunut paperisesta veropostista, sanoo Omaveron tuoteomistaja Joonas Jarva Verohallinnosta tiedotteessa.

Suomi on Pohjoismaiden jumbosijalla sähköisessä asioinnissa 

Suomalaiset ovat siirtyneet sähköiseen veropostiin huomattavasti pohjoismaisia naapureitaan hitaammin.

Tanskassa ja Norjassa sähköinen asiointi on oletus, eli paperipostia lähetetään vain erikoistapauksissa.

Tanskassa ja Norjassa noin 90 prosenttia asukkaista saa veropostin digitaalisesti. Ruotsissa sähköinen asiointi on Suomen tapaan vapaaehtoista, mutta sielläkin 40 prosenttia asukkaista saa veropostin sähköisesti. Suomessa viranomaisten lähettämästä paperipostista on luopunut vasta vajaa 20 prosenttia kansalaisista.   

− Verohallinnon tavoitteena on, että Suomessakin sähköinen asiointi olisi oletus niille, jotka siihen kykenevät, Jarva sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja