Viranomaiset myöntävät: Kaikkia tulivuorenpurkauksen uhreja ei ehkä ikinä löydetä Uudessa-Seelannissa

1:09

Uudessa-Seelannissa viranomaiset ovat myöntäneet, etteivät he välttämättä koskaan löydä tulivuorenpurkauksen jäljiltä yhä kadoksissa olevien kahden uhrin ruumista. Asiasta uutisoi muun muassa Australian yleisradioyhtiö ABC.

Pelastusviranomaiset ovat edelleen etsineet kahden tulivuorenpurkauksessa kuolleen uhrin ruumiita vedestä White Islandin ympäristöstä. Etsintöjä on laajennettu jopa 70 kilometrin päähän saaresta. Ruumiiden paikantamisessa on käytetty apuna myös ilmakuvaa.

Huonot sääolosuhteet, tuhka ja myrkylliset kaasut ovat vaikeuttaneet etsintöjä.

Viranomaisten mukaan viime viikon maanantaina sattuneessa tulivuorenpurkauksessa kuoli kaikkiaan 18 ihmistä. Mukana luvussa ovat ne kaksi uhria, joiden ruumiita ei ole löydetty.

Viime perjantaina Uuden-Seelannin erikoisjoukot saivat kuljetettua kuusi ruumista pois saarelta. Operaatio oli vaarallinen, sillä tulivuoren arveltiin voivan purkautua uudelleen.

Matkailijoiden suosimalla tulivuorisaarella oli purkauksen aikaan lähes 50 ihmistä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja