Viranomaiset luulivat löytäneensä historian suurimman huumelastin Thaimaassa – paljastui joksikin ihan muuksi

4:56
Huumeiden käyttö jatkoi kasvuaan Suomessa – THL:n jätevesitutkimus kertoo karua kuvaa huumetilanteesta.

Thaimaan viranomaiset väittivät takavarikoineensa massiivisen määrän huumeita. Ketamiiniksi kuviteltu aine paljastuikin lopulta pesuaineissa ja elintarvikkeissa käytetyksi ainesosaksi. Tapauksesta kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Thaimaan poliisi takavarikoi lähes 11,5 tonnia valkoista jauhetta eräästä Chachoengsaon alueella sijaitsevasta varastohallista marraskuun 12. päivä. Samalla viranomaiset pitivät tiedotustilaisuuden ja julistivat tehneensä maan historian suurimman ketamiinitakavarikon.

Ketamiini tunnetaan erityisesti ihmisten ja eläinten nukutusaineena, mutta myös huumeena, sillä aineella on tajuntaan vaikuttavia ominaisuuksia.

Aineen laatu oli todettu paikalla tehdyissä kenttätesteissä. Jokin oli kuitenkin mennyt pahasti pieleen, sillä ketamiinia takavarikoiduista jauhesäkeistä ei lopulta löytynyt.

Todellisuudessa poliisit olivat saaneet haltuunsa massiivisen määrän natriumfosfaattia, jota käytetään muun muassa pesuaineissa ja elintarvikkeiden lisäaineena.

 – Kyse oli erehdyksestä, joka virastomme on hyväksyttävä, Thaimaan oikeusministeri Somsak Thepsuthin kommentoi tapausta Bangkok Post -lehden mukaan.

Lehden mukaan Thepsuthin on selittänyt mokaa aineelle tehdyissä tutkimuksissa tapahtuneella ”teknisellä virheellä”. Aineen laatua oli yritetty selvittää testillä, joka antaa tietyn merkkivärin päästessään kosketuksiin ketamiinin kanssa. Sattumoisin testi reagoi samalla tavalla natriumfosfaatin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja