Mainos

Vinkit: Valitse autosi kaskovakuutus oikein

Kun valitset autollesi kaskovakuutusta, ensimmäisenä kannattaa huomioida auton ikä.

Muista nämä asiat, kun valitset autovakuutusta:

 • Autovakuutuksen hintaan vaikuttavat monet autoon ja vakuutuksen ottajaan liittyvät tekijät. Kannattaa vertailla hintoja ja laskea hinta omalle autolle vakuutusyhtiön verkkosivuilla olevilla laskureilla.
 • Myös pakollisen liikennevakuutuksen hinnoissa ja bonuksissa on eroja, vaikka sisällöt ovat melko samanlaisia.
 • Mitä uudempi ja arvokkaampi autosi on, sen kattavammin se kannattaa myös vakuuttaa.
 • Jos käytät autoasi päivittäin, kannattaa valita kaskovakuutus, joka sisältää matkan jatkumisturvan. Saat käyttöösi sijaisauton, kun autoasi korjataan muun vahingon vuoksi.

Laajin ja turvasisällöltään monipuolisin kaskovakuutus on paras valinta uudelle, korkeintaan viisi vuotta sitten käyttöönotetulle autolle. Esimerkiksi kaskovakuutus, joka sisältää muiden turvien lisäksi parkki- ja rengasturvan, on uudelle autolle hyvä valinta.

Yli 5 vuotta vanhoille autoille riittää suppeampi turva, mutta kannattaa huolehtia, että vakuutus sisältää lasi- ja hinausturvan. Lasiturva on hyvä ottaa aina kun se on mahdollista, sillä koskaan ei voi tietää, milloin kivi tai nasta napsahtaa ikävästi tuulilasiin. 

– Hinauspalvelulla on haluttu nopeutta ja helpottaa asiakkaiden saamaa apua tien päällä. Hinausyhtiöiden etsimisten ja laskujen kanssa ei tarvitse sählätä, kun asiakas voi soittaa hätäpalvelunumeroon, josta saa hinausapua saman tien ja laskutkin tulevat suoraan vakuutusyhtiölle, POP Vakuutuksen Carita Kuusisto muistuttaa.

Vähän ajaville oma vakuutus

Ajatko vuodessa alle 15 000 kilometriä? Kilometrihinnoiteltu autovakuutus on suunnattu vähän ajaville ja sen hintaan vaikuttavat vuodessa ajetut kilometrit.

Jo alle 15 000 kilometriä ajavat saavat vakuutuksen edullisemmin. Alle 10 000 ja 5 000 kilometriä vuodessa ajavat hyötyvät sitäkin enemmän.

Asiakas ilmoittaa vakuutusta ostaessaan autonsa sen hetkisen mittarilukeman ja arvionsa vuoden ajokilometreistä. Mikäli arvio vuotuisista ajokilometreistä muuttuu, muutoksen voi tehdä verkossa itse.

Lähde: POP Vakuutus


---

Presidenttien Mercedes esittelyssä

1:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.