Vinkit huolellisempaan siivoukseen: Katso kotiasi uudesta kulmasta!

Tiedätkö, paljonko pölyä on tiskikoneesi alla? Kun vaihdat näkövinkkeliä, löydät siivottavaa aivan uusista paikoista.

Jos katsot vaikkapa keittiötäsi silmien korkeudelta päivä toisensa jälkeen, on helppo jumiutua siivousrutiiniin, joka käsittelee vain ilmiselvät alueet. Siksi onkin hyvä tutkailla kotiaan uusista näkövinkkeleistä.

Kokeile näitä vinkkejä ja osaat siivota muualtakin kuin ilmiselvistä paikoista!

Makaa vatsallasi

Vaihe 1: Pue päälle vanhin, kulahtanein t-paitasi ja shortsit. Vaihe 2: Makaa vatsallasi. Jos olet keittiössä, tarkasta kodinkoneiden ja kaappien alta pölytilanne. Olo- tai makuuhuoneessa ollessasi tarkista esimerkiksi sängyn ja sohvan aluset. Saatat hämmästyä siitä, kuinka paljon pölyä ja likaa tällaisiin paikkoihin onkaan kertynyt.

Lemmikin tasolle

Jos et halua ryömiä ympäriinsä pitkin kämppääsi, on siitäkin hyötyä, jos silmäilet ympärillesi koiran korkeudelta. Istu lattialla ja katsele hetki, miltä asuntosi näyttää. Onko kirjahyllyllä pölyä?

Istu keittiön työtasolle

Syö seuraava välipalasi keittiösi työtasolla istuen. Välipalaa napostellessa on hyvää aikaa silmäillä ympärilleen ja tutkailla, mistä kohti lika pistää silmään. Ovatko kaapin ovet puhtaat? Miltä näyttää liesituuletin?

Liikuta huonekaluja

Huonekalujen siirtely ei ole hauskaa, mutta silloin ainakin näet ne paikat, jotka muutoin ovat katseelta suojattuna. Työnnä huonekaluja sivuun, kävele huonessa ja tutki alueet, jotka ovat yleensä piilossa. Siivoa pölyt pois ja laita sitten huonekalut takaisin paikoilleen.

Linnun tasolle

Miltä näyttää kirjahyllysi päällä? Kenties hieman pölyiseltä? Nouse korokkeelle tai tuolille ja tutkaile kotiasi hieman korkeammalta. Puhdista kaikki pölyiset paikat!

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja