Vimpeli tasoitti pesisfinaalit – Sotkamolla avauspelistä tuttu ongelma

Vahvat jaksojen alut ja avausottelusta merkittävästi tehostunut sisäpeli siivittivät Vimpelin Vetoa, kun se tasoitti miesten Superpesiksen loppuottelusarjan 1–1:een Sotkamossa lauantaina.

Vimpeli hankkiutui molemmilla jaksoilla ensimmäisessä vuoroparissa Jymyn ulkokentän hapuilunkin avittamana johtoon, eikä hallinnastaan luopunut kummallakaan jaksolla. Jaksot Vimpelille 3–2, 6–3.

– Eka peli oli itsellä ja koko joukkueella aika heikko sisällä, paransimme paljon siitä. Tunnetila meillä oli pelin alkuun tosi hyvä, siitä se mielestäni lähti. Sisällä paransimme paljon, Vimpelin juoksuista neljä lyönyt Perttu Ruuska sanoi.

Parannusta kiitteli myös Henri Puputti, joka löi kaksi ja toi yhden juoksun.

– Sama pelitaktiikka meillä oli nytkin, mutta Vimpelissä suoritukset olivat laaduttomia, konkari tiivisti.

Vimpeli oli viikon takaiseen verrattuna tehostanut tilanteiden luomista ja laatua otteissaan, mutta Jymyllä oli jaksojen alkuihin osuneiden ulkopelivirheiden lisäksi haasteita saada miehiä kentälle.

– Kuten ensimmäisessä pelissä, keulasta emme vieläkään saaneet peliä auki. Emme saaneet jatkuvasti tilanteita ja painetta aikaiseksi, Jymyn viidestä juoksusta kolme lyönyt Roope Korhonen harmitteli.

Vimpelin Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki oli huojentuneen oloinen joukkueensa pelin parannuttua. Kotikentälle on eri tilanne suunnata tasatilanteessa, ja ennakko-odotusten mukainen tasainen vääntö mestaruudesta jatkuu.

– Ote, millä peliä lähdettiin pelaamaan, parantui. Sitä kautta suoritukset parantuivat. Parantamaan pitää pystyä koko ajan, se on olennaisin asia huomiseen, Kivimäki linjasi kolmatta loppuottelua.

Sekä Korhonen että Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen olivat tyytyväisiä, että sarja jatkuu Vimpelissä jo sunnuntaina. Korhonen painotti ratkaisevia jaksojen alkuja, samaa komppasi pelinjohtaja.

– Kun kuskin paikalle näissä peleissä jää, on aika vahvoilla, Kuosmanen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat