KPL venyttää pesäpalloilun kultataistoa: ”On iskettävä heti"

Tamperelaisjoukkue Manse PP hukkasi sunnuntaina ensimmäisen mahdollisuuden katkaista Superpesiksen finaalisarja Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Tampereella Kaupin stadion oli ahdettu 2  800 katsojalla ähkyyn asti täyteen, mutta kotiyleisön kannustus ei riittänyt.

Manse hävisi sunnuntaina kolmannen loppuottelun 0–1 (0–3, 1–1), joten KPL kavensi otteluvoitot 1–2:een. Mestaruus ratkeaa ensi lauantaina Kouvolassa tai sunnuntaina Tampereella.

KPL:n ulkokenttä kesti isäntien pommituksen kymmenessä kolmostilanteessa. Vieraat tekivät juoksunsa kahdeksasta kolmostilanteesta, avausjaksolla putkeen ensimmäisessä vuoroparissa ja toisella jaksolla Arttu Ruuskan tyhjän kentän kunnarina.

– Peliin oli tosi helppo lähteä. Kunnaritilanteessa sain ottaa vähän riskiä. Siellä oli kolmosvahtina nuori poika. Severille (Tikkakoski) ei oltu paljoa lyöty, korosti kymmenessä pudotuspelissä lisäksi vain yhden tavallisen juoksun lyönyt Ruuska, 23.

–  Pystyimme käsittelemään tilanteen lauantain tappion jälkeen oikein. Olisi sitä saattanut 0–2:ssa myös miettiä, ettei saumaa enää ole. Teemana oli, että on iskettävä heti alussa, KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi kommentoi.

Kouvola nollasi

KPL:n isku avausjaksolla oli liki tyrmäävä: isäntien nollaus ensin sisällä ja sen jälkeen kolmen juoksun tasoittava vuoro kolmesta kolmostilanteesta. Janne Kivipelto iski torjumattoman kakkosjatkekumuran.

Matti Latvalan ja Ossi Meriläisen kotiutuksissa isäntien Tikkakoskelle ja Juuso Myllyniemelle sattui ulkokentällä juoksun arvoinen lipsahdus.

Mansen vaihtajat rakensivat hyvin tilanteita kotiutusosaston miehille, mutta jokeri Juha Niemi hukkasi kuusi sekä lyöntijärjestyksen kotiuttajat Henri Puputti ja Juha Puhtimäki kaksi kotiutussaumaa mieheen.

–  Tuon näköistähän tämä on, kun kotiutukset eivät ole ihan kohdallaan. Tässä ehtii nyt pitää finaalien välissä jopa muutaman harjoituksen ja jonkun palaverinkin, Mansen pelinjohtaja Matti Iivarinen hymähti.Kolme ensimmäistä loppuottelua pelattiin viidessä päivässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja