KPL pudotti tuplamestari ja runkosarjan voittaja JoMan – "Hävisimme sarjan sisäpeliin"

Kouvolan Pallonlyöjät eteni miesten Superpesiksen loppuotteluihin, kun se kukisti kotikentällään Joensuun Mailan lukemin 2–0 (3–1, 3–0) ja peittosi kaksi edellistä Suomen mestaruutta vieneen joensuulaisjoukkueen välierävoitoin 2–0.

–  Voittoon tarvittavia ja riittäviä onnistumisia ei ollut. Sisäpelissä ei olisi hirveästi vaadittu, mutta onnistumisten määrä ei ollut sellainen, että olisi ansaittu voitto, JoMan pelinjohtaja Mikko Korhonen myönsi Ruudun haastattelussa.

KPL:n Jere Dahlström kumautti kolme juoksua. Anssi Lammila kiersi kunnarin ja löi lisäksi yhden tavallisen juoksun.

–  Kaksi voittoa raavittiin ja kaksi vaadittiin. Peli ei ollut uomissaan. Ulkopeli tulee ensimmäisenä mieleen. Siinä oli mukana ripaus onnea, mutta sekin pitää ansaita, tärkeitä paloja tehnyt KPL:n Toni Kohonen sanoi.

JoMa lähti välieräsarjaan kaksinkertaisena Suomen mestarina ja tämän kauden runkosarjan ykkösenä. KPL voitti puolivälierissä Kiteen Pallon voitoin 2–1 ja kukisti välierissä selkeän ennakkosuosikin JoMan 2–0.

–  Hävisimme sarjan sisäpeliin, joensuulaisten lukkari Juha Puhtimäki sanoi.

KPL sai pienen hyvityksen kahden vuoden takaiseen, kun se tuolloin hävisi loppuottelut Joensuulle. JoMa jatkaa kauttaan pronssiotteluissa, joissa se pelasi viimeksi vuosina 2012–2017.

Vimpelin Vedon ja Sotkamon Jymyn välinen toinen välieräottelu on vielä kesken. Sotkamo otti eilen avauskiinnityksen loppuottelupaikkaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja