Ville Valo: Käsittelin ystäväni musertavaa itsemurhaa biisissäni

HIM-muusikko Ville valo ja basisti Mikko Paananen tarkensivat netin syövereiden tietoja bändistä ja heistä itsestään Loudwire-sivuston haastattelussa.

Musiikkisivusto LoudwirenWikipedia: Fact or Fiction?“ -osiossa eri bändien jäsenet paljastavat, mitkä netin tietosanakirjan tiedoista ovat totta ja mitkä esimerkiksi liioiteltuja.

Hiljattain haastattelussa piipahtivat suomalaisen HIM-yhtyeen keulakuva Ville Valo ja basisti Mikko Paananen.

Wikipedian tietojen mukaan HIMin vuonna 2007 julkaisema The Kiss of Dawn -hitti on omistettu Valon itsemurhan tehneelle ystävälle. Haastattelussa Valo myöntää, että tapahtunut oli yksi kappaleeseen vaikuttaneista tekijöistä.

– Hengailimme hänen kanssaan paljon Kaliforniassa. Hän oli nuori ja inspiroiva muusikko, kunnes paska niin sanotusti osui hänellä henkilökohtaisissa asioissa tuulettimeen. Emme olleet nähneet hetkeen, mutta se oli musertava uutinen, Valo kuvailee.

Valo kertookin käsitelleensä surullista uutista musiikin avulla.

– Musiikissa on se hyvä puoli, että sen kautta asioita voi käsitellä. Minun tapani oli ottaa kitara ja selittää tapahtunut itselleni musiikin avulla.

Haastattelussa Ville Valo myös vahvisti, että hänen äitinsä kuva on koristanut bändin 666 Ways to Love: Prologue EP:n kantta. EP julkaistiin vuonna 1996 ja se oli bändin ensimmäinen virallinen julkaisu.

– Äitini työskenteli 60-luvulla kenkäkaupassa ja joku kuvaaja otti hänestä sen kuvan. Minulla oli se kuva, joten ajattelin, että se on sopivan tunnelmallinen kanteen. Siinä on myös kiva kuvakulma, Valo kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat