Ville Valo täyttää 40 vuotta – näin hänestä kasvoi palvottu rock-jumala ja seksisymboli

HIM-yhtyeen nokkamies Ville Hermanni Valo täyttää ensi viikolla 40 vuotta. Tähden mittavalle uralle on mahtunut niin maailmanlaajuisia hittejä kuin raskaita päihdeongelmiakin.

Ville Hermanni Valo syntyi Helsingissä marrakuun 22. päivänä vuonna 1976. Valo täyttää ensi viikon tiistaina pyöreät 40 vuotta.

Ville Valo oli mukana perustamaassa His Infernal Majesty -yhtyettä vuonna 1991, ollessaan vain 15-vuotias. Vuonna 1996 yhtye lyhensi nimeään muotoon HIM ja ensimmäinen kokopitkä studioalbumi Greatest Lovesongs Vol. 666 julkaistiin vuonna 1997.

Yhtye teki läpimurtonsa vuonna 1999, kun he julkaisivat albuminsa Razorblade Romance. Levyllä kuultiin muun muassa hitit Join Me, Gone with the Sin ja Right Here in My Arms.

Levy nousi listaykköseksi sekä Suomessa että Saksassa ja se palkittiin vuoden albumina Emma-gaalassa vuonna 2000.

Samalla Valosta tuli valtaisa seksisymboli. Hän poseerasi pinkin levyn kannessa savuke suussaan, vatsa paljaana ja housut vaarallisen alhaalla.


Vuonna 2004 HIM solmi levytyssopimuksen Sire Recordsin kanssa, joka takasi bändille maailmanlaajuisen jakeluverkoston.

Seuraavana vuonna julkaistiin levy Dark Light, joka nousi Yhdysvaltain albumilistalla sijalle 18. Sijoitus oli siihen mennessä historian paras suomalaisyhtyeeltä.  

HIM rikkoi oman ennätyksensä vuonna 2007 Venus Doom -albumillaan. Se ylsi sijalle 12.

Valtaisalla menestyksellä oli hintansa. Valo kärsi ankarista päihdeongelmista ja vaikeista paniikkikohtauksista.  

Valo hakeutui vieroitukseen kesken bändin Yhdysvaltain kiertueen vuonna 2007. Hän muisteli päätöstään hiljattain Radio Rockin haastattelussa. 

– Hanurista ja suusta tuli verta, kummastakin päästä jatkuvasti. Ajattelin, että tämä ei ole hirveän hyvä homma. Kävin lääkärissä ja se sanoi, että nyt lepäämään, Valo kertoi Laura Vähähyypän haastattelussa.

– Yksi suhde oli mennyt vituralleen. Tapahtui monta negatiivista asiaa samaan aikaan ja oli vaan pakko jaksaa: pakko tehdä levyä, pakko mennä studioon joka päivä. Kun tulee pakkoa tulee riittävän kauan, jokainen "prakaa" jossain välissä tai löytää tavan hallita sitä. Minä en löytänyt mitään muuta tapaa kuin vetää bissee. Jossain välissä vaan kroppa ja aivot sanoivat poks.

Sittemmin Valo on pyrkinyt jättämään alkoholin vähemmälle.

HIM:in viimeisin levy, Tears on Tape, julkaistiin vuonna 2013. Valo lupaili uutta studioalbumia MTV:n haastattelussa jo viime vuodenvaihteessa.

Yksityiselämästään Valo on pysytellyt vaitonaisena läpi uransa. Hän oli kihloissa juontajana ja tätä nykyä myös fitness-kaunottarena tunnetun Jonna Nygrenin kanssa vuosina 2005-2007. 

HIM:in lisäksi Valon herkkää baritonia on kuultu myös suomenkielisissä lauluissa. Valo on tehnyt omat tulkintansa muun muassa legendaarisista iskelmistä Paratiisi ja Olet mun kaikuluotain.

Lue myös:

    Uusimmat