Ville Peltoselta yllättävä reaktio HIFK:n kohtalonpeliin – Sihvonen povaa nopeaa armonlaukausta: "Se on sitten saletisti näkemiin"

HIFK voittoon maratonottelussa: Kristian Vesalainen laukoo voittomaalin ajassa 104.25 1:30
HIFK selvitti Pelicansin ottelupallon Kristian Vesalaisen maalilla kolmannessa jatkoerässä.

HIFK:n taisteluvoitosta huolimatta Pelicans on SM-liigan puolivälieräsarjassa niin vahvasti edellä, ettei MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen näe juuri esteitä lahtelaisten nopealle kuolettavalle iskulle.

Helsingissä nähtiin tiistaina kolmanteen jatkoerään venynyt neljäs puolivälierä, joka kääntyi lopulta HIFK:n 2–1-kotivoittoon. Tappio olisi tiennyt nimekkäälle joukkueelle putoamista mitalipeleistä.

Sarjan otteluvoitot ovat nyt Pelicansille 3–1. Asiantuntija Petteri Sihvoselle tiistain tasainenkin kamppailu kertoi selvästä pelillisestä tasoerosta.

– Armonlaukaus oli nyt jo tulla, Sihvonen sanoo.

– IFK on ollut hämmästyttävän rajussa alakynnessä, vaikka kaikki numerot ja tunnusmerkit eivät niin sanoisi. Tiistain maratonpelissäkin Pelicansilla oli peli-identiteetti, tyyli ja itseluottamus, jotka oikeastaan kaikki puuttuvat IFK:lta. 

– Pelicans on hämmentävän loistavassa vireessä. He pelasivat tiistaina leikiten, nautiskellen ja kiduttaen, tietäen sen, ettei sitäkään peliä ollut pakko voittaa, Sihvonen näkee.

Pelicans ei ole vielä päässyt edes kunnolla nauttimaan vaarallisen ylivoimansa tehokkuudesta. Parannettavaa on siis Tommi Niemelänkin joukkueella rutkasti.

– Se on sitten saletisti näkemiin, jos saavat siihen vielä napsun kaksi lisää, Sihvonen ennakoi.

HIFK:n ratkaisu inhorealistisen analyysin tulos

HIFK on Sihvosen mukaan pystynyt lähinnä roikkumaan mukana ilman juuri minkäänlaisia konsteja vastata haasteeseen.

Nyt kokenut Juha Jääskä antoi maratonpelin jälkeen mielenkiintoisen lausunnon, että IFK haki pakkovoiton edessä enemmän passiivisuutta kuin aggressiivisuutta ja lähestyi kamppailua trap-pelaamisen kautta.

– Kallistun siihen, että taustalla on ollut inhorealistinen analyysi. Jos Pelicansia lähtee haastamaan yhtään vauhtilätkässä, niin turpaan tulee. Tuolla itseluottamuksella, tuolla suorittamisella ja taustalla se oli sinänsä oikea ratkaisu, Sihvonen näkee päävalmentaja Ville Peltosen vedosta.

– Siinä on vain se, että Pelicans on kuin kameleontti. Nyt he jopa ilkkuivat viivelähdöillään ja muilla IFK:lle.

Uhkarohkeudessa olisi riskinsä, mutta toisaalta passiivisella pelillä alakynteen jääminenkin on henkisesti lamauttava kokemus joukkueelle. Siksi Lahdessa saatetaan vielä nähdä erilainen HIFK.

– Jossain kohtaa on ajateltava, että on oltava rohkea ja jopa uhkarohkea, joten en sulje sitä ihan pois, että he päätyisivätkin toiseen ratkaisuun. Sitten ei ainakaan jäisi jossiteltavaa.

Pelicansin ja HIFK:n välinen viides puolivälieräottelu pelataan Lahdessa torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat