HIFK väisti ensimmäisen tyrmäysiskun – Kristian Vesalainen nousi sankariksi maratonottelussa

HIFK voittoon maratonottelussa: Kristian Vesalainen laukoo voittomaalin ajassa 104.25 1:30

HIFK selvitti ensimmäisen kohtalonottelunsa, kun se kukisti Pelicansin kolmanteen jatkoerään venyneessä puolivälieräottelussa maalein 2–1 ja kavensi otteluvoitot 1-3:een.

Avauserä käynnistyi Pelicansin komennossa, mutta HIFK tarttui ohjaksiin erän lopussa. Maalittoman erän jälkeen hanat aukesivat heti toisen alkuun, kun Kasper Puutio laukoi Pelicansin 1-0-johtoon.

Erän puolivälissä HIFK:lla oli onni myötä, kun Juha Jääskän sipaisu muutti Pelicans-puolustajan jalasta suuntaa ja liihotti läpi illan erinomaisesti torjuneen Niklas Kokon ohi.

Maalittoman päätöserän kautta edettiin jatkoerään, joista ensimmäisessä molemmille aukesi mahdollisuus ylivoimaan. Kokko ja HIFK-vahti Niko Hovinen hoitivat puolustuksiensa avustuksella tehtävänsä kunnialla.

Toisessa jatkoerässä HIFK:n Miro Väänäsellä oli erinomainen paikka iskeä kiekko verkkoon, mutta tolppaa lähemmäksi hyökkääjä ei päässyt.

Ratkaisu syntyi kolmannessa jatkoerässä, kun Kristian Vesalainen laukoi kiekon verkkoon ajassa 104:25.