Ville Peltonen palaa kotiin – "HIFK:n pitää olla kova"

Tulosruutu huhtikuussa 2011: Kari Jalonen luotsasi HIFK:n mestariksi, Ville Peltonen ratkaisufinaalin sankarina 4:33
Tulosruutu huhtikuussa 2011: Ville Peltonen oli ratkaisufinaalin sankari, kun HIFK juhli Suomen mestaruutta.

Suomalaisen jääkiekon historiaan ja Leijonien fanien sydämiin pelaajana itsensä kirjannut Ville Peltonen palaa rakkaaseen seuraan. Jääkiekkoliigan HIFK vahvisti maanantaina, että Peltonen on helsinkiläisseuran uusi päävalmentaja kolme kautta kattavalla sopimuksella.

– Kiitos IFK:lle luottamuksesta. Tämä on monellakin tasolla kotiinpaluu. Helsinki on minun ja perheeni koti ja IFK on myös kotini, on suuri kunnia palata valmentajana, Peltonen kertoi etäyhteydellä Saksan maajoukkueen hotellista.

Saksa ja sen apuvalmentaja Peltonen ovat valmistautumassa tällä viikolla alkavaan MM-turnaukseen.

Leijonissa maailmanmestaruuden 1995 voittanut Peltonen, 48, pelasi HIFK:ssa kaikkiaan kahdeksan kautta ja myös peliuransa neljä viimeistä kautta 2010–14. Pelaajauransa jälkeen Peltonen valmensi HIFK:ssa nuorten joukkuetta, ja viime vuosina hän on valmentanut Sveitsissä ja nyt Saksan apuluotsina.

Ikimuistoisen MM-kullan ohella Peltonen voitti pelaajana neljä MM-hopeaa, kolme MM-pronssia, yhden olympiahopean ja kolme olympiapronssia sekä kotimaan liigamestaruuden 2002 (Jokerit) ja 2011 (HIFK). NHL:ssä Peltonen pelasi 382 ottelua, ja Sveitsissä hän saavutti mestaruuden niin pelaajana kuin myös valmentajana.

Nyt pitkään ja paljon kiertänyt kiekkoikoni palaa kotiin.

– IFK on suomalaisen urheilun suurseura, vahvimmat perinteet ja erittäin sitoutuneet kannattajat. Meillä on iso tavoite ja halu kirkastaa seuran ydinarvot ja tuoda ne myös tähän päivään: IFK:n täytyy olla sitkeä, taitava ja vahva, ja me haluamme olla sitä yhdessä. 

Peltonen kertoi saaneensa HIFK:lta kontaktia loppusyksystä, ja neuvotteluja käytiin läpi joulukuun. Samalla rakentui Peltosen valmennustiimi, johon kuuluvat Samuel Tilkanen, Cory Murphy, Ari Halttunen, Jan Lundell ja Jussi-Pekka Kurtti.

– Pidin siitä tavasta, miten neuvottelut etenivät huolellisesti, rauhassa ja aika pitkäänkin, Peltonen kehui.

HIFK:n viimeisin mestaruus tuli Peltosen kipparoimana 2011. Voit katsoa kevään 2011 mestaruustunnelmia pääkuvan videolta.

Viime vuodet seura on kammennut neljän joukkoon, mutta pokaali on karttanut.

– Peräänkuulutan kovuutta: HIFK:n pitää olla kova. Mutta ennen kaikkea henkisesti kova, ja haastaa itseään epämukavuuksistakin huolimatta. Ja ehkä tärkeintä on se, että sitkeyttä vaaditaan. Päivittäin, Peltonen valotti reseptiä kohti huippumenestystä.

Lue myös:

    Uusimmat