Mestariluotsi Pekka Virralle uusi pesti SM-liigassa

7:14
Miksi Pekka Virta valitsi SaiPan? Mestariluotsi taustoittaa uutta pestiään MTV Urheilulle.

Rauman Lukon jääkiekon Suomen mestariksi luotsanneen Pekka Virran ura jatkuu SaiPan päävalmentajana. SM-liigan lappeenrantalaisseura tiedotti pestistä maanantaina. 

Pääkuvan videolla Pekka Virta taustoittaa SaiPa-pestiään kattavasti MTV Urheilulle. 

Virran uusi sopimus kattaa vuodet 2021-2024. Virran valmennustiimissä ovat mukana Santeri Immonen, Ville Hämäläinen ja Janne Valtonen

– Oli aika mielenkiintoista saada tarjous täältä Lappeenrannasta. Pohdin asioita jonkin aikaa, ja sitten teimme vahvan pohjatyön Jussin (toimitusjohtaja Markkanen) kanssa. 

– Tiedän, että täällä Lappeenrannassa jokaiselle lapselle lyödään se SaiPa-lippis päähän aika nopeasti. Ajatus siitä, että saataisiin tänne  positiivinen kierre aikaiseksi, kiehtoo valtavasti, Virta kommentoi pressitilaisuudessa. 

52-vuotiaan Virran neljän vuoden projekti Lukon peräsimessä huipentui mestaruuteen viime viikolla. Hän sairasti kauden aikana koronaviruksen, mikä vei huippuluotsin erittäin heikkoon kuntoon.   

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Virta on valmentanut SM-liigassa aiemmin myös KalPaa kahteen otteeseen, TPS:ää sekä Ässiä.

SaiPa oli päättyneellä kaudella liigan 13:s. Sen valmentajatilanne oli sekava, sillä vastuuluotsi Tero Lehterä lomautettiin marraskuussa, eikä hän palannut enää penkin taakse.   

3:34
SaiPa-pomo Jussi Markkanen: Pekka Virta oli ehdokaslistamme ykkönen päävalmentajaksi.

Juttuun päivitetty Virran kommentteja ja muu valmennustiimi klo 12.21. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja