Ville Peltonen hyppää HIFK:n päävalmentajaksi

4:33
Tulosruutu huhtikuussa 2011: Ville Peltonen oli ratkaisufinaalin sankari, kun HIFK juhli Suomen mestaruutta.

Ville Peltonen, 48, on HIFK:n uusi päävalmentaja. Jääkiekon SM-liigassa pelaava helsinkiläisseura kertoi kolme seuraavaa kautta kattavasta sopimuksesta maanantaina.

Peltosen johtamaan valmennustiimiin HIFK:ssa kuuluvat Samuel Tilkanen, Cory Murphy, Ari Halttunen, Jan Lundell ja Jussi-Pekka Kurtti. Liigajoukkueen ja HIFK:n juniorien pelaajakehitysvalmentajaksi on nimitetty Kimmo Kuhta.

Peltonen johdatti HIFK:n aikanaan kapteenina Suomen mestariksi vuonna 2011. Seuralegenda toimi pelaajauransa jälkeen HIFK:ssa valmennuspäällikkönä 2014–16, kunnes siirtyi valmentamaan Sveitsiin.

Kaudet 2016–18 Peltonen vietti Bernissä Kari Jalosen apuvalmentajana. Sen jälkeen hän työskenteli Lausannessa päävalmentajana 2018–20 vuosi sitten helmikuussa saamiinsa potkuihinsa saakka.

Peltonen on operoinut tällä kaudella Toni Söderholmin päävalmentaman Saksan maajoukkueen apuvalmentajana. Hän toimii tehtävässä myös Latvian MM-kisoissa. Peltosella on niin ikään kokemusta Suomen maajoukkueen valmennuksesta Kari Jalosen tiimissä apuvalmentajana 2014–16. 

HIFK:ta päävalmensi viimeisimmäksi Jarno Pikkarainen tammikuusta 2019 kuluneen kauden loppuun saakka.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja