Mainos

Ville Niinistöltä kovaa kritiikkiä hallitukselle Migrin toiminnasta: "On tehty selväksi, että käsittelyn pitää olla nopeaa"

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö on reagoinut Facebook-sivuillaan Helsingin Sanomien tämänaamuiseen uutiseen, jossa kerrottiin, että Maahamuuttoviraston virkamiehet kokevat, että heiltä odotetaan kielteisiä turvapaikkapäätöksiä.

Turvapaikkapäätöksiä tekevät virkamiehet olivat kertoneet nimettöminä huolensa Helsingin Sanomille. Heidän mukaansa maahanmuuttoviraston kiristetyt tulostavoitteet voivat vaarantaa turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa ja päätösten laatua. 

Tämä voi johtaa tilanteeseen, jossa turvapaikka myönnetään virheellisin perustein jollekin hakijalle tai evätään joltakulta, joka sitä todellisuudessa tarvitsisi.  

Ville Niinistön mukaan HS:n artikkeli on paljastava.

– Tähän on saatava muutos: hädänalaisten hakemuksia käsitteleville virkamiehille on saatava työrauha ja riittävät resurssit. Suomen linjaukset on käytävä läpi, jotta ne takaavat ihmisoikeudet jokaiselle turvapaikanhakijalle.

Niinistö antaa moitteita myös Sipilän hallitukselle.

– Sipilän hallitus on monin tavoin tehnyt selväksi, että turvapaikanhakijoiden hakemuksien käsittelyn on oltava nopeaa ja heidän oikeuksiaan on heikennetty. Maahanmuuttovirasto on itsenäinen viranomainen, mutta sen toiminta ei ole vapaa tällaisesta paineesta.

– HS paljasti, että mitään asiaperusteita viraston johdolla ei ole - edes omalta asiantuntijaltaan eli maatietokeskukseltaan - linjaukselleen siitä, että Irak olisi "turvallinen maa". Valitettavasti tämän linjauksen takia moni turvapaikanhakija on saanut kielteisen päätöksen, vaikka hänen henkensä olisi Irakissa uhattu.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.