Mainos

Migrin virkamiehet HS:lle: On hävettänyt olla Migrissä töissä – Meiltä odotetaan kielteisiä turvapaikkapäätöksiä

2:10

Maahanmuuttoviraston (Migri) ylijohtaja Jaana Vuorio sekä turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo kertovat Helsingin Sanomille, että monelle Migrin ylitarkastajalle on jostakin syystä syntynyt käsitys, että heiltä odotetaan kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. 

Migrin kiristetyt tulostavoitteet voivat vaarantaa turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa ja päätösten laatua, kertovat useat virkamiehet nimettömänä lehdelle.

Tämä voi johtaa tilanteeseen, jossa turvapaikka myönnetään virheellisin perustein jollekin hakijalle tai evätään joltakulta, joka sitä todellisuudessa tarvitsisi.

Linja tiukentunut merkittävästi

Loppusyksystä Migri päätti, ettei Irakista tuleva saa turvapaikkaa vain siksi, että hakija on kotoisin joltain tietyltä alueelta.

Migri julkaisi myös toukokuussa tiedotteen, jossa se kertoi turvallisuustilanteen Irakissa, Afganistanissa ja Somaliassa parantuneen. 

Kyseisistä maista tulevien on ollut vaikeampaa saada suojelua Suomesta. Lisäksi humanitaarinen suojelu poistettiin ulkomaalaislaista. 

– Eihän se linjaus perustunut lähtömaiden tilanteeseen eikä edes meidän omiin raportteihin. Ei niissäkään oikeasti sanota, että turvallisuustilanne noissa maissa olisi parantunut. Siitä asti on hävettänyt olla Migrissä töissä, vastuuasemassa oleva virkamies kertoo Helsingin Sanomille. 

Migrin ylijohtaja Jaana Vuorio myöntää Helsingin Sanomille, ettei viraston viestintä ole onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.