Ville Leino avautuu NHL-uran tylystä lopusta – saa vieläkin seuraltaan miljoonatilin

Viiden jälkeen haastattelussa Ville Leino 14:50
Videolla Ville Leinon vierailu Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Ville Leinon ura Pohjois-Amerikan kaukaloissa sai tylyn lopun. Leino avautui The Athleticin haastattelussa jättisopimuksestaan ja vaikeasta kolmesta vuodesta Buffalo Sabresin paidassa.

Leino pelasi Buffalossa kolmen kauden ajan. Pelejä kertyi 137 kappaletta ja tehopisteitä 10+36. Hän muistelee tunteikkaasti Buffalossa vietettyä ajanjaksoa.

– Toivon, että en olisi saanut niin paljoa paskaa niskaani, Leino toteaa.

Suomalaishyökkääjä siirtyi Philadelphia Flyersista Buffaloon kaudeksi 2011-12. Leino sai tuolloin kuuden vuoden sopimuksen, jolla oli arvoa reilut 24 miljoonaa euroa. Siitä kuullaan yhä edelleen. 

– Se oli niin paljon parempaa kuin mikään muu. Tekisin vieläkin saman päätöksen, sillä minusta tuntui, että joukkue menisi pudotuspeleihin, Leino sanoo.

Ensimmäiset kaksi kautta toivat Leinolle 12 miljoonaa dollaria (noin 10,8 miljoonaa euroa) ja kolmannella hän tienasi 4 miljoonaa dollaria (noin 3,6 miljoonaa euroa). Joukkueen menestys oli vaisua ja kannattajat olivat raivoissaan. 

– Hänelle tarjottiin sellaisia summia, joten hän ei tietenkään kieltäydy? Se ei ole hänen syynsä, että hän hyväksyi tarjouksen. Jos sinulle tarjoillaan sellaista, niin menet sen mukana, sanoo Leinon tuolloinen joukkuetoveri Jason Pominville.

– Ne olivat henkisesti todella vaikeita aikoja. Vaikeampia kuin koskaan. Valehtelisin, jos väittäisin, että kaiken sen paskan saaminen ei olisi ollut raskasta, Leino kertoo.

Kolmas kausi oli Leinolle raskas myös tehojen valossa. Hän keräsi 15 syöttöpistettä, mutta maalisarake näytti puhdasta nollaa. 

– Siitä tuli lopulta vitsi. Se on jotain, johon enää ei voi vaikuttaa. Se olisi kuitenkin auttanut, jos olisin onnistunut edes muutaman kerran. Se olisi näyttänyt paljon paremmalta, vaikka niitä olisikin ollut vain muutama. Jos olen rehellinen, niin en ajatellut sitä niin paljon ennen kauden loppua, Leino sanoo.

Tuohon kauteen päättyi Leinon NHL-ura. Buffalo osti Leinon ulos sopimuksesta. Seura on maksanut ulososton myötä joka vuosi reilun 1,1 miljoonan summan vuosittain. Diili on voimassa tämän kauden loppuun asti.

Leino jatkoi uraansa Euroopan puolella. Pelejä kertyi KHL:ssä, Sveitsin liigassa ja Ruotsin SHL:ssä, jossa ura lopulta päättyi.

Lue myös:

    Uusimmat