Vikin ja Köpin YleX Aamu -ura huipentui Tavastialle – kaksikko paljastaa, mitä backstagella tapahtui heti viimeisen lähetyksen jälkeen

Miten hyvin Viki ja Köpi tuntevat toisensa? Radiokaksikko vastaa kiperiin kysymyksiin 3:15
Miten hyvin Viki ja Köpi tuntevat toisensa? Radiokaksikko vastaa kiperiin kysymyksiin

Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio vetivät viimeisen YleX Aamu -radiolähetyksensä Tavastialla liveyleisön edessä.

Radiojuontajat Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio ovat uuden edessä. Liki seitsemän vuotta YleX Aamu -radio-ohjelmaa luotsannut kaksikko kertoi kesäkuussa lopettavansa työt suosikkiohjelman juontajina ja suuntaavansa katseensa kohti uutta showtaan. Heinäkuun 1. päivä he astuivat Tavastia-klubin lavalle ja vetivät liveyleisön edessä viimeisen YleX Aamu -lähetyksensä.

Kuusituntinen lähetys päättyi koskettavaan hetkeen, kun kaksikko kiitti kyynelehtien sekä työtovereitaan, kuuntelijoitaan, tukijoukkojaan että toisiaan. Kiitosten jälkeen he laittoivat samban soimaan ja poistuivat aplodien saattelemana Tavastian legendaariselle backstagelle.

Radiokaksikko palasi taannoin muistelemaan kyseistä päivää ja paljasti MTV Uutisille, mitä Tavastian backstagella tapahtui heti heidän viimeisen YleX Aamu -lähetyksensä jälkeen.

– Tägäsimme nimemme Tavastian kattoon, mistä löytyi vielä pieni tyhjä väli. Sen jälkeen otimme vähän skumppaa ja lähdimme syömään tacoja. Loppuillasta keräännyimme upeiden, pitkäaikaisten työystäviemme kanssa Helsingin Lenininpuistoon viettämään iltaa, Kallio kertoi.

Toinen juontaja Eerikkilän tilalle?

Eerikkilä oli se, joka otti alun perin puheeksi YleX Aamussa lopettamisen. Vuonna 2021 isäksi tulleen Eerikkilän ajatuksen taustalla oli halu viettää enemmän aikaa oman perheen kanssa.

Kallion mukaan vaihtoehtona ei koskaan ollut, että hän olisi jatkanut YleX Aamun juontamista jonkun muun kuin Eerikkilän kanssa.

– Ehkä se vaihtoehto olisi tullut siinä kohtaa, jos meillä olisi ollut tosi eriävät mielipiteet siitä mitä tehdään, Kallio sanoi ja lisäsi tarkoittavansa tällä sitä, jos hän olisi ehdottomasti halunnut jatkaa YleX Aamussa ja Eerikkilä puolestaan ei.

– Sitten olisimme varmaan olleet tilanteessa, jossa olisi pitänyt miettiä [toista juontajaa]. Mutta se tilannehan olisi jo itsessään kertonut siitä, että tässä jaetaan erilaiset ajatusmaailmat, muttei sellaista tilannetta ehtinyt tulemaan, hän totesi.

Jatkossa kaksikon juttuja voi kuunnella Viki ja Köpi Show -ohjelmassa, joka ilmestyy viikottain Yle Areenaan. Eerikkilän ja Kallion mukaan heidän uusi ohjelmansa on useamman vuoden työn tulos.

Molemmat tiesivät, että heidän on luultavasti jossain vaiheessa siirryttävä sivuun YleX Aamu -ohjelmasta. Parivaljakko pohti, siirtyvätkö he ajan ollessa kypsä tekemään jotain toista radio-ohjelmaa vai kehittävätkö he kenties jotain muuta.

Kunnianhimoisiksi tyypeiksi itseään kutsuvat Eerikkilä ja Kallio totesivat, että Suomessa ei ole vielä ennen nähty koko kansan johtavaa audio-video-podcastia, jota voisi halutessaan seurata suorana lähetyksenä. Niinpä he päätyivät kokeilemaan, miten sellainen toimisi.

– Riskihän tämä on, kaikkihan sen tietävät. Jos safetya pelattaisiin, niin olisimme edelleen aamuradiossa, Kallio sanoi.

– Olemme jo monta vuotta puhuneet siitä, että on mukava testata kaikkea, ettei tule tulevaisuudessa sellainen fiilis, että v*ttu olisi pitänyt koittaa. Nyt me ainakin koetamme ja katsomme, miten tämä tästä lähtee ja kehittyy, Eerikkilä komppasi.

Lue myös:

    Uusimmat